سالیدورک یا اینونتور؟
سالیدورک یا اینونتور | Inventor Vs SolidWorks | کدام یک بهتر است و چرا؟
در این مقاله، قصد داریم به مقایسه بین دو نرم فزار سالیدورک Solidworks از شرکت Dassault System و نرم افزار اینونتور Inventor از شرکت Autodesk بپردازیم. این دو نرم افزار فوق العاده شبیه به هم هستند و بر هیچ کسی پوشیده نیست که آنها رقبای اصلی خود در عرصه طراحی محصولات سه بعدی CAD / CAM هستند. بیشتر وسایل اطراف شما احتمالاً توسط شخصی با استفاده از این نرم افزارها طراحی شده است.
با انجام این مقایسه می توانیم به علاقه مندان و مبتدیان CAD کمک کنیم تا دریابند چه شباهت ها و تفاوت های واقعی بین این نرم افزاری محبوب؛ سالیدورک یا اینونتور؛ وجود دارد.
در مقالات قبلی که به مقایسه دو نرم افزار حوزه CAD میپرداختیم، قیاس به راحتی انجام میشد ولی تشخیص برتری در بین این دو نرم افزار آسان نبوده و کار به سختی انجام میشود. به جرات میشود گفت که چالشی ترین مقایسه بین دو نرم افزار حوزه CAD را شاهد هستیم. نه Solidworksسالیدورک و نه اینونتور Inventor بهتر از یکدیگر نیستند.
این دو رقیب خارق العاده ای هستند و یکدیگر را برای بهتر شدن هل می دهند. هر دو بسیار شبیه به هم هستند و این به ترجیح شخصی برمی گردد.
در این کنکاش ما به شرح حال، ویژگی های این دو نرم افزار خواهیم پرداخت و تفاوت های اساسی بین این دو را بیان خواهیم کرد. مقایسه این دو نرم افزار مثل مقایسه سیب قرمز در مقابل سیب زرد است. هر دو به یک اندازه قادر هستند كه به مهندسان و طراحان كمك كنند تا هندسه های پیچیده را با سهولت مدلسازی كنند و ماژول ها یا ویژگی های خاص خود را داشته باشند تا طراحی را برای سایر بخش ها گسترش دهند.
همیشه شیطان در جزئیات است و انتخاب بهترین نرم افزار مدلسازی سه بعدی نیز از همین قانون پیروی میکند. در ادامه، نگاهی به ویژگی های مشخصه سالیدورک SolidWorks و اینونتور Inventor می اندازیم تا به شما کمک کند بین این دو غول نرم افزاری یکی را انتخاب کنید.
سالیدورک چیست؟
تاریخچه سالیدورک
اگر از علاقه مدان به حوزه طراحی مهندسی باشید و هنوز اسم سالیدورک را نشنیده باشید، حتما زیر صخره یا در اعماق اقیانوس ها زندگی میکنید!
Developed by | Dassault Systèmes |
First released | 1995 |
Latest release | SolidWorks 2021 SP2.0 / January 11, 2021 |
نرم افزار سالیدورک که یکی از نرم افزارهای شاخص داسو سیستمز شناخته می شود، برای اولین بار خارج از این مجموعه ایجاد شده است. در سال 1993 بنیاد SolidWorks Corporation احداث و توسط تیمی از مهندسان به سرپرستی Jon Hirschtick. بر روی نرم افزار کار میکردند. در سال 1995 اولین نسخه از نرم افزار طراحی مهندسی سالیدورک عرضه عمومی شد.
تنها دو سال بعد از آن یعنی در سال 1997 تمامی سهام سالیدورک توسط داسو سیستمز به ارز 310 میلیون دلار خریداری شد. داسو سیستمز در حالی که نرم افزار تخصصی کتیا را در بخش طراحی و تحلیل در اختیار داشت اقدام به خریدن رقیب اصلی خود در بخش طراحی کرد. هوشمندانه ترین حرکت داسو سیستمز برای سلطه بر بازار CAD!
در سال 2013 به طور تقریبی تخمین زده شده است که بیش از 2 میلیون مهندس و طراح از نرم افزار سالیدورک به صورت رسمی استفاده می کردند و این تعداد مشترک در سال 2020 به عدد بیش از 6 میلیون در بین تمامی کشورهای جهان رسیده باشد.
در حالی که سالیدورک ابتدا فقط به عنوان نرم افزار حوزه طراحی و مدلسازی روع به کار کرده بود ولی بعد از ادغام با داسو، تبدیل به یک برنامه کامل CAD و CAE تبدیل شد. داسو با تأمین کامل نیازهای مهندسان و طراحان، اقدام به معرفی قابلیت شبیه سازی (simulation) در سال 2001 کرد. این ویژگی در طول سالیان با تکامل از قابلیت تحلیل اجزا محدود هم پشتیبانی میکند. در سال 2018، نرم افزار سالیدورک به قابلیت CAM تجهیز شد و امکانات ماشین کاری تا 2.5 محور را به خود افزود. در سال 2019 قابلیت واقعیت افزوده و توانایی استفاده از دستگاه های صفحه لمسی در روند طراحی و ترکیب برنامه های AR / VR برای کشف واقعی مدل ها به آن اضافه گردید.
توانایی سالیدورک چیست؟
همانطور که از نامش پیداست، سالیدورکس SolidWorks یک برنامه مدل سازی جامد و صلب است. این نرم افزار با استفاده از یک رویکرد مبتنی بر ویژگی پارامتریک، کاربران را قادر می سازد تا مدل ها، قطعات و مجموعه های مونتاژی را ایجاد کنند. مدلهای موجود در این نرم افزار معمولاً به عنوان یک طرح 2 بعدی کشیده می شوند و سپس با استفاده از ابزارها به قطعات سه بعدی تبدیل می شوند.
مهم نیست مجموعه های مونتاژی چقد بزرگ است، می توانید در سالیدورک با آنها به راحتی کار کنید. در آخرین بروزرسانی نرم افزار سالیدورک SolidWorks 2021 SP2.0، کاربران قادر هستند تا با مجموعه های نیم میلیونی در محیط مونتاژ کار کنند و ویرایش کنند. با ویژگی های قدرتمند مدل سازی نرم افزار ، کاربران می توانند زمان توسعه محصول را کاهش دهند، هزینه را کاهش دهند و کیفیت را در سراسر تولید بهبود بخشند.
البته، هر چقدر قابلیت های مدل سازی عالی باشد، قطعات واقعی طراحی شده CAD، باید توسط ابزارهای شبیه سازی تحلیل شوند. با در نظر داشتن این موضوع، سالیدورک SolidWorks مجموعه گسترده ای از ابزارهای شبیه سازی را در اختیار قرار داده است تا کاربران بتوانند شرایط دنیای واقعی را به سمت مدلها و محصولاتشان شبیه سازی کنند. ابزارهای نمونه شامل بهینه سازیف توپولوژی برای ایجاد محدودیت های تنش و فرکانس طبیعی هنگام بهینه سازی قطعات، توانایی آزمایش خطی ثابت، حرکت مبتنی بر زمان و خستگی با چرخه بالا و ویژگی هایی برای ارزیابی استقامت در شرایط استاتیک، حرارتی و کمانش است. با SolidWorks Sustainability، کاربران حتی می توانند اثرات زیست محیطی طرح ها ، از جمله اثرات مواد، تخریب و دفع را اندازه گیری کنند.
و این تمام کاری نیست که سالیدورکس می تواند انجام دهد! آخرین به روزرسانی های سالیدورکس SolidWorks از آینده طراحی به کمک کامپیوتر CAD پرده برداری کرده و به کاربران این امکان را داده است که مستقیماً به برنامه های واقعیت افزوده و مجازی AR / VR متصل شوند تا بتوانند با مدلهای طراحی شده ی خود، کاملاً غوطه وری و مجازی تعامل داشته باشند. ابزارهای دیگر شامل راه حل های مدیریت داده محصول – بهبود نحوه مدیریت و همکاری تیم ها در توسعه محصول – و قابلیت های تجسم بسیار نوآورانه است.
چه کسانی از سالیدورک استفاده می کنند؟
سالیدورک توانست استاندارد مدل سازی سه بعدی را برای مهندسی طراحی ایجاد کند. مجموعه سالیدورک در هر صنعتی جایی برای ورود پیدا می کند تا راه حل مهندسی برای مشکلات آنها ارائه دهد. در طول سالها فعالیت، سالیدورکس SolidWorks تعداد زیادی ویژگی دیگر را نیز اضافه کرده است که نیازهای حوزه ی CAD را تکمیل و گسترش می دهد.
به راحتی می توان گفت که SolidWorks به یکی از بزرگترین جوامع کاربران در صنعت طراحی مهندسی را دارا میباشد. با توجه به تعداد گسترده ای از ابزارها و قابلیت هایی که این مجموعه نرم افزاری دارد ، این واقعیت تعجب آور نیست. و به این زودی ها ، با ورود کاربران جدید به روز ، هیچ نشانه ای از توقف فعالیت نشان نمی دهد.
فعالیت هایی در صنعت از جمله در حوزه های دولتی و خصوصی. به عنوان مثال ، وزارت دفاع انگلیس از سالیدورک SolidWorks در گذشته برای طراحی تجهیزات دفاعی، اسلحه، وسایل نقلیه و شناورها استفاده کرده است. دیگر صنایع شامل تحقیق و آموزش، استفاده از SolidWorks را برای دستیابی به جدیدترین فناوری مهندسی و کسب مهارت های مورد نیاز افراد در صنعت مهندسی بهینه کرده اند.
مجموعه سالیدورک SolidWorks چه صنعت هوافضا، چه دفاعی، الکترونیکی یا ماشین آلات بسته بندی باشد، مجموعه ای از ابزارها و قابلیت های خاص صنعت را برای پاسخگویی به نیازهای مختلف ارائه می دهد.
مزایای سالیدورک
2D and 3D CAD : طراحی و مدلسازی سه بعدی قطعات و محصولات و گرفتن نقشه و علامت گذاری آنها
CAM : ادغام طراحی و ساخت در یک برنامه واحد
Collaboration (همکاری) : در طول فرایند توسعه محصول با استفاده از ابزارهای یکپارچه با تیم ، مدیریت و مشتریان خود همکاری نزدیک داشته باشید.
Electrical design (طراحی الكتریكی) : فرآیند طراحی قطعاتی که نیاز به مدار الکتریکی و الکترونیکی دارند را به صورت کپارچه انجام دهید و طراحی را ساده سازی کنید!
PDM : برای افزایش بهره وری و بهبود کیفیت محصول ، به سرعت فایل ها، پرونده ها و اسناد داده را مدیریت کنید
Simulation (شبیه سازی) : ارائه طیف وسیعی از ابزارهای آنالیز و تحلیل برای پیش بینی رفتار واقعی محصول مانند: آزمایش های تنش استاتیک و دینامیک، خستگی با تکرار بالا، اندازه گیری دما و فشار جسم و تعداد دیگری آزمایشات. می توان آنها را با هم مخلوط و مطابقت داد تا قبل از خرید یک تیر یا پیچ ، دقیقاً نحوه عملکرد یک طرح را مشاهده کنید. این امر علاوه بر صرفه جویی در هزینه ، باعث صرفه جویی در وقت و اتلاف مواد نیز می شود. شبیه سازی جزو فاکتورهای ارزشمند در فرآیند تولید می باشد.
Visualization (تجسم، رندر) : مدل ها را به تصاویر کامل ، با کیفیت عکس ، انیمیشن ها و محتوای تعاملی تبدیل کنید.
AR/VR : سالیدورک یکی از اولین شرکت هایی است که قابلیت واقعیت افزوده و مجازی را در طراحی عملی ایجاد کرده است. این ابزار از به روزرسانی نسخه های 2018 و 2019 می تواند برای بازرسی یک طرح از هر زاویه و آزمایش، قابلیت استفاده از آن در محیط ها و شرایط مختلف فراتر از معادلات ریاضیات استاندارد شبیه سازی استفاده شود.
Large design review (بررسی طراحی بزرگ) : با سالیدورکس ، فضای کافی برای رشد طرح ها وجود دارد. در طراحی بزرگ؛ قدرت طراحی، آزمایش و مدل سازی قطعات با میلیون ها جز قطعه را بدون اتلاف پردازنده رایانه فراهم می کند.
معایب سالیدورک
سالیدورک SolidWorks تلاش می کند تا نرم افزاری جامع برای مدل سازی باشد، اما گاهی اوقات این به معنای فدا کردن یک ابزار قدرتمند برای ابزار دیگر است. در اینجا برخی از نقاط ضعف سالیدورکس SolidWorks آورده شده است که ممکن است معامله را برای شما روشن تر کند.
برای معماری (architecture) ایده آل نیست: علیرغم این واقعیت که سالیدورک دارای یک ماژول طراحی دو بعدی بسیار قوی و قابل احترام است، اما ماژول دو بعدی ساخته شده است تا از مدل سازی سه بعدی استفاده کنید. به عنوان مثال، هیچ ابزاری وجود ندارد که معماران بتوانند برای استاندارد و ضوابط ساختمان، رعایت کد ساختمان، تناسبات و طراحی ساختمان از آن استفاده کنند.
اینونتور چیست؟
تاریخچه اینونتور
شاید اینونتور یک محصول شاخص در بین نرم افزارهای اتودسک نباشد ولی بدون شک پیشروترین محصول در زمینه مهندسی مکانیک می باشد. این محصول در سال 1999 در معرض عموم قرار گرفت و انتشار یافت. ولی با توچجه به وجود نرم افزار اتودسک مکانیکال دسکتاپ (Autodesk Mechanical Desktop) فرصت نمایش برای اتودسک اینونتور به حداقل خود رسیده بود. پس از شکست اتودسک مکانیکال دسکتاپ در رقابت با سالیدورکس (کاربری بهتر و قیمت کمتر)، در سال 2009 اتودسک تصمیم گرفت که دو نرم افزار اینونتور و مکانیکال دسکتاپ را در قالب یک نرم افزار اخصاصی و قدرتمند با عنوان اتودسک اینونتور عرضه کند که شروع رشد و گسترش کاربری اینونتور نیز بود.
Developed by | Autodesk |
First released | 1999 |
Latest release | Autodesk Inventor 2021 (March 31, 2020) |
اینونتور Inventor یکی از اولین ابزارهای طراحی در اجرای “روش منحصر به فرد برای ویرایش های هندسی قطعات” بود. با تقسیم بندی داده های گرافیکی از داده های مدل، مجموعه های پیچیده را در هر زمان کوتاه ویرایش و بارگیری می کند. به طور خلاصه، این امکان را فراهم کرد تا گرافیک قطعه به طور جداگانه و داده های هندسی قطعات نیز جداگانه بارگیری شوند. به راحتی می توان گفت که این ویژگی ها “انقلابی در روند کار مهندسی” بودند.
توانایی اینونتور چیست؟
اتودسک اینونتور Autodesk Inventor یک نرم افزاری است در حوزهی طراحی، شبیه سازی، تجسم و رندر و مستند سازی دو بعدی و سه بعدی است و اینونتور به طور مشابه با سالیدورکس SolidWorks ، بر روی مدل سازی پارامتریک متمرکز است که این کاربران را قادر می سازد تا مدل های صلب و سالید و اجزای ورق کاری شده و شیت متال ایجاد کنند
اینونتور با استفاده از هسته مدل سازی هندسی اختصاصی خود ShapeManager کار را فراتر از گزینه های مدل سازی پارامتریک معمول قرار داده که اینونتوررا به توانایی استفاده کردن از ابزارهای مدل سازی مستقیم ویرایش و فرم آزاد (Free Style) کرده است.
همانن سالیدورکس، اینونتور نیز کاربران را قادر می سازد تا با مجموعه های مونتاژی بزرگ کار کنند. با بهره گیری از محیط طراحی بصری نرم افزار، طرح های اولیه مفهومی و مدل های حرکتی قطعات و مجموعه ها مونتاژی را میتوان توسعه داد.
با توجه به اهمیت داشتن برای هر مهندس مکانیک و یا مخترع به داشتن اتوماسیون در جهت هوشمند سازی ایجاد قطعات در قالب های فولادی، ماشین آلات چرخان و مهارهای سیم و … که بتوان فرآیندهای طراحی را سرعت بخشد الزامیست.
مانند هر نرم افزار CAD، اینونتور Autodesk Inventor مجهز به طیف گسترده ای از ابزارهای شبیه سازی است تا به مهندسان در خلق محصول مناسب و به حداقل رساندن هزینه های ساخت کمک کند. علاوه بر این، قابلیت های آن شامل شبیه سازی حرکت موضعی و مونتاژ و قابلیت تحلیل تنش نیز گران بها است. کاربران می توانند تنش، کرنش و حرکت را شبیه سازی کنند تا طرح ها و مدل های خود را در شرایط واقعی قبل از تولید آزمایش کنند.
البته اینها فقط نوک کوه یخ برای اتودسک اینونتور Autodesk Inventor هستند. کاربران می توانند با استفاده از ابزارهای اضافی طراحی مانند افزودنی هایی (پلاگین) مانند چیدمان ورقکاری، قالب تزریق، طراحی زنجیر، طراحی قالب، گردش کار طراحی خود را بهبود بخشند.
چه کسانی از اینونتور استفاده می کنند؟
اتودسک طیف گسترده ای از بسته های نرم افزاری را در اختیار شما قرار می دهد که اتودسک اتوکد به راحتی محبوب ترین محصول شاخص خود است و هزاران کاربر از آن در سراسر جهان استفاده می کنند. با وجود قابلیت های گسترده، اتوکد در مورد جنبه هایی از مهندسی مکانیک کوتاهی می کند. اینونتور Inventor با ارائه ابزارهای مکانیکی و تخصصی تر، فاصله ی ایجاد شده بین طراحی، مهندسی و ساخت را کوتاه تر می کند.
از اینونتور Autodesk Inventor در مهندسی مکانیک برای ساخت ابزار، ورق کاری فلزی و شیت متال، ساخت کارخانه و موارد دیگر استفاده می شود. تقریباً هر صنعتی که محصولات مکانیکی یا الکتریکی را طراحی و تولید می کند از اینونتور Inventor میتواند استفاده کند. به عنوان محصولی شناخته می شود که می تواند هزینه های طراحی، نمونه اولیه و تولید را کنترل کند. به عنوان مثال شرکت DIS-TRAN را در نظر بگیریم. این شرکت فولاد و تجهیزات را برای ساخت پستهای فشار قوی در فضای باز فراهم می کند. با استفاده از اینونتورInventor، آنها توانستند مدت زمان مهندسی و طراحی را 20٪ کوتاه کنند!
مزایای اینونتور
اگرچه اینونتور غالباً تحت الشعاع اتوکد قرار می گیرد، اما Inventor در واقع بسیاری از خلاءهای موجود در فهرست استفاده از محصولات Autodesk را پر می کند. در اینجا نگاهی به برخی از بهترین ویژگی های اینونتور میاندازیم:
Product design (طراحی محصول) : با استفاده از مدل سازی پارامتریک ، اشیا سه بعدی ایجاد کنید و در مراحل کمتری برای مدل سازی مجموعه مونتاژ ، مدل ها را کنار هم قرار دهید.
Collaboration and design automation (همکاری و اتوماسیون طراحی) : همکاری با بخش مشتریان ساده شده و طراحی خودکار کاربران را قادر می سازد ساختارها را به سرعت طراحی و آزمایش کنند.
Modelling (مدلسازی) : شامل مدل سازی انعطاف پذیر ، مستقیم ، شکل آزاد و پارامتریک است. به کاربران اجازه می دهد محصولات پیچیده ای را مطابق با استانداردهای شرکت طراحی کنند.
Interoperability (قابلیت همکاری) : طراحی های خود را می تواند در فضای ابری به اشتراک بگذارید، مدیریت داده ها با Autodesk’s Vault ساده سازی شده است.
Simulation (شبیه سازی) : مدل ها را می توان با تجزیه و تحلیل تنش و شبیه سازی دینامیک در شرایط واقعی آزمایش کرد. اینونتور Inventor روش های خاص خود را برای آزمایش طرح های سه بعدی در موقعیت های واقعی دارد، به ویژه ماژول شبیه سازی دینامیک، انواع خاصی از فشار را به نقاط اصلی مانند محور اتصالات وارد می کند. مورد علاقه ترین شبیه سازی در میان بسیاری از آنها، ابزار جوشکاری پشت سر هم است. این به شما امکان می دهد جوشکاری را انجام دهد تا شبیه سازی کند که اگر در شرایط اضطراری چه اتفاقی می افتد.
Visualization (تجسم، رندر) : با ابزارهای تجسم و ارائه ، ببینید که محصولات و مدل ها در سناریوهای واقعی چگونه به نظر می رسند.
Direct-edit and free-form modeling tools (ابزارهای مدل سازی با ویرایش مستقیم و فرم آزاد) : به عنوان جایگزینی برای فرایند مبتنی بر پیش بینی طراحی پارامتریک، اینونتور Inventor پیشنهاد می دهد که مستقیماً ویرایش و مدل سازی به روش فرم آزاد انجام شود.
Automation of advanced geometries (اتوماسیون هندسه های پیشرفته): عملکرد دیگر ریاضیات پشت صحنه را برای قطعات متحرک پیچیده مانند تیغه های جنبشی یا سیم های پشتیبانی خودکار می کند. این اجازه می دهد تا شخص بدون اینکه درگیر جزئیات کوچک شود ، روی تصویر بزرگ یک طرح تمرکز کند.
Quick loading time ( زمان بارگیری سریع) : اینونتور با بارگذاری قسمتهای گرافیکی یک طرح جدا از بارگذاری داده های هندسی طرح، خود را متمایز می کند. این امر باعث می شود سرعت آن به طرز محسوسی سریع باشد
معایب اینونتور
اینونتور با هر بروزرسانی نرم افزار خود، شکاف خود را با سالیدورکس SolidWorks کمتر می کند، اما هنوز هم برای همه مناسب نیست و مشکلاتی وجود دارد.
شیب منحنی یادگیری: به طور کلی، محصولات Autodesk با توجه به اینکه کاربر پسند هستند ولی شناخته شده نیستند و متأسفانه اینونتور Inventor نیز از این قاعده مستثنی نیست. جامعه آنلاین زیادی نیز وجود ندارد که به آموزش این نرم افزار بپردازد و منابع یادگیری بسیار محدود است، اگرچه Autodesk در صفحه رسمی خود آموزشها و اسناد پشتیبانی را ارائه می دهد.
مقایسه در یک نگاه اینونتور یا سالیدورک؟
روش کار در این دو نرم افزار به این صورت است که شما ابتدا باید طراحی مفهومی از طرح خود را داشته باشد و آن را اصلاح کنید تا مرحله ای که اندازه های کلی و نقشه های دستی داشته باشید. سپس در یکی از دو نرم افزار شروع به ایجاد و مدلسازی هر قطعه به صورت جداگانه می کنید. پس از تکمیل قطعات، آنها را در قالب مجموعه های مونتاژی درآورده و عملکرد کلی قطعات می پردازید و ودر صورت نیاز ویرایش می کنید.
در صورت نیاز پس از تکمیل طراحی و صحت عملکرد آنها در کنار هم، میتوان از قابلیت شبیه سازی هر نرم افزار استفاده کرد و با پارامترهای وارده در دنیای واقعی آنها را آزمایش کرد. در صورت موفقیت در شبیه سازی ها و نتایج خروجی، همچنین از قالیت CAM و ماشین کاری درون دو نرم افزار سالیدورک و اینونتور استفاده کنید و به ساخت قطعات نظارت کامل داشته باشید.
در اینجا چند معیار برای مقایسه بین نرم افزارهای سالیدورکس و اینونتور را در قالب جدول ارائه میدهیم:
معیار | سالیدورک | اینونتور | توضیحات |
قیمت | مساوی | مساوی | |
رابط کاربری | مساوی | مساوی | خیلی شبیه به هم |
سازگاری پسوند | مساوی | مساوی | خوانایی در اغلب پسوند ها |
رندر و تجسم | مساوی | مساوی | بهترین رندر با کمک پلاگین امکان دارد |
متریال | مساوی | مساوی | |
مونتاژ | مساوی | مساوی | |
شبیه سازی | مساوی | مساوی | |
منحنی یادگیری | برتر | ضعبف | کلاس های حضوری و منابع آموزشی مختلف مانند یوتوب در سالیدورک بیشتر است |
بررسی از لحاظ قیمت
با توجه به اینکه در کشورمان ایران، قانون کپی رایت و حق انتشار نرم افزارها رعایت نمیشود، مقایسه از لحاظ قیمت در نرم افزارهای سالیدورک و اینونتور نادرست می باشد.
ولی در مجامع بین المللی در بازه 10 ساله هنگام استفاده از این دو نرم افزار قیمت آنها بسیا نزدیک به هم بوده و تساوی در هزینه نرم افزار را ایجاد می کند.
بررسی از لحاظ رابط کاربر
رابط کاربری سالیدورک و اینونتور بسیار شبیه به هم هستند. هر دو منوی راست کلیک متنی را ارائه می دهند و ابزارها و دستورات بسیار برابری در مقایسه با خود دارند. با استفاده از هر دو برنامه می توانید هر چیزی را که قابل تصور است مدل کنید.
واقعاً نمی توانید بین این دو تمایز قائل شوید، در هر دو نرم افزار رابط کاربری و ابزارها اساساً یکسان هستند یا بسیار شبیه به هم هستند. هرچه سالها می گذرد، ممکن است نرم افزار ها از قابیت هم دیگر الگو برداری کنند و بسیار بیه به هم تر از الان شوند. به طور کلی رابط کاربری کاملاً مشابه است.
بررسی از لحاظ رندر کردن
هر دو برنامه می توانند رندرهای واقع گرایانه از ماهیت بسیار پیچیده ایجاد کنند. از لحاظ تجربی اثبات شده است که سالیدورک Solidworks می تواند رندرهای بهتری از اینونتور Inventor در بعضی موارد تولید کند، ولی به صورت کلی در رندر گرفتن بدون افزونه و پلاگین شرایط کاملا مساوی است.
در هر دو نرم افزار کتابخانه گسترده از بافت ها و مواد وجود دارد که کار برجسته سازی در عکس های واقع گرایانه را میدهد.
(کدام یک از تصاویر زیر در سالیدورک Solidworks و کدام یک در اینونتور Inventor رندر شده است؟)
بررسی از لحاظ شبیه سازی
شبیه سازی ها شامل تست های تنش، تست های سقوط، تست های ضربه و غیره است. آنچه نرم افزارهای CAD می تواند این روزها انجام دهد واقعا شگفت انگیز هستند.
چندین ابزار عالی در سالیدورک Solidworks و اینونتور Inventor وجود دارد که می تواند برای حذف بخشهای غیرضروری یک قطعه مورد استفاده قرار گیرد. کاهش وزن و هزینه های مواد برای تولید کنندگان بسیار مهم است. بنابراین اگر برنامه CAD بتواند این موارد را بدون نیاز به اجرای آزمایشات دنیای واقعی در یک محیط آزمایشگاهی کشف کند، هزینه های توسعه به شدت کاهش می یابد.
به طور کلی، سالیدورک Solidworks و اینونتور Inventor توانایی شبیه سازی نیروها و تنش ها، کرنش ها مناسب هستند.
مقایسه ویژگی های اینونتور و سالیدورک
در جدول زیر خلاصه ای از توضیحات محصولات، ویژگی های اصلی، تفاوت ها و نحوه ی کاربری آنها را خلاصه کردهایم:
SolidWorks | Autodesk Inventor |
3D solid modeling | 3D solid modeling |
Windows only | Windows and Mac (on a Windows partition) |
User-friendly—can be picked up quickly | Has a much steeper learning curve |
Perceptual license or subscription basis | Monthly/1 year/3 year subscription basis |
No student licenses | Free Autodesk Inventor licensing for students |
Predominantly used in aerospace, automotives, construction, consumer product industries | Used in engineering automotive and construction industries |
Not suitable for architecture | Has the option to export to Revit to make architectural drawings |
Large online community, complete with tutorials and resources | Smaller online presence—with tutorials and resources—which can hinder learning |
Comes with sheet metal design tools | Has specialist tools like electrical harnessing |
Integrated CAM process | Printed circuit board interoperability |
Collaborate on designs with the 3DEXPERIENCE platform | View designs online with Autodesk Viewer |
SolidWorks
- 3D modeling features: Part, assembly, and parametric modeling; direct editing; b-rep surfacing, rules-based automation, parts library, bolted connections, configurations, weldments, sheet metal, plastics, large design review
- Simulation features: Design for manufacturing, interference checking, wall thickness, part level FEA, draft analysis, sustainability analysis, symmetry check, closed pipe CFD, geometry comparison, AR and VR simulation
- Visualization features: Animations, exploded views, walkthroughs and flyovers, camera view controls, lighting, materials, textures, ray trace photo rendering
Inventor
- 3D modeling features: Part, assembly, parametric, mesh, and hybrid modeling; direct editing; b-rep surfacing, rules-based automation, parts library, bolted connections, configurations, weldments, sheet metal, plastics, t-splines, design accelerators, electrical harnessing, tube and pipe routing, editing in large design / express mode
- Simulation features: Design for manufacturing, interference checking, wall thickness, part level FEA, draft analysis, sustainability analysis, assembly level FEA, shape generator, dynamic simulation, injection mold analysis
- Visualization features: Animations, exploded views, walkthroughs and flyovers, camera view controls, lighting, materials, textures, ray trace photo rendering
خلاصه
خلاصه این قیاس این است که هر دو نرم افزار گزینه هایی عالی برای مدلسازی هستند. با تمام مقایسه های صورت گرفته بسیار به هم شباهت دارند، مخصوصا که در سال های اخیر این شباهت به صورت نامحسوسی کاهش یافته است. و انتخاب هر یک از این دو نرم افزار کاملا شخصی میباشد. و هر دو طیف گسترده ای از شبیه سازی ها را برای آزمایش دقیق طرح ها قبل از ساخته شدن ارائه می دهند.
سالیدورک SolidWorks یک انتخاب استاندارد در صنعت است که نرم افزارهای تخصصی با منحنی یادگیری آسان تر را ارائه می دهد. ولی اینونتور Autodesk Inventor علاوه بر صنعتی بودن، قابلیت های معماری را نیز ارائه می دهد.
شا کدام یک از نرم افزارها را انتخاب میکنید؟ و دلایل انتخاب را برای ما کامنت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید