پمپ سانتریفیوژ یا پمپ گریز از مرکز چیست؟
پمپ سانتریفیوژ چیست؟ یا پمپ گریز از مرکز چیست؟
پمپ ها در صنعت وسیلههایی هستند که سیالات را در سیستمها جابهجا میکنند و بر اساس ساختار و کاربردی که دارند در رستههای مختلفی قرار میگیرند. یکی از معروفترین آنها، پمپ های سانتریفیوژ (Centrifugal pump) یا پمپ گریز از مرکز است که در دسته پمپهای دینامیکی قرار میگیرد. در ادامه در مورد کاربرد پمپ گریز از مرکز و انواع پمپ سانتریفیوژ بیشتر صحبت خواهیم کرد.
پمپ گریز از مرکز نوعی وسیله مکانیکی است که برای انتقال مایعاتی مانند آب یا سایر سیالات از طریق تبدیل انرژی جنبشی چرخشی به انرژی هیدرودینامیکی استفاده میشود. این شامل یک پروانه چرخان است که در یک محفظه یا پیچ قرار دارد. پروانه با سرعت زیاد میچرخد و نیروی گریز از مرکز ایجاد میکند که سیال را به سمت پروانه میکشد و سپس آن را به سمت بیرون میراند و جریان سیال را در پمپ ایجاد میکند.
پمپ های سانتریفیوژ به طور گسترده در بسیاری از صنایع مختلف از جمله کشاورزی، تصفیه آب، نفت و صنایع شیمیایی استفاده میشود. آنها معمولاً برای کاربردهایی مانند پمپاژ آب از چاه ها یا مخازن، گردش آب در سیستم های خنک کننده، انتقال مایعات بین مخازن ذخیره سازی و تأمین فشار لازم برای حرکت مایعات از طریق خطوط لوله استفاده میشوند.
پمپ چیست؟- طرز کار، انواع و کاربرد
پمپ وسیله ای مکانیکی است که برای انتقال سیالات (مایعات یا گازها) از مکانی به مکان دیگر استفاده میشود. تجهیز پمپ ها در اندازه ها و انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام برای کاربردهای خاصی طراحی شدهاند.
اصل کار اکثر پمپ ها شامل ایجاد اختلاف فشار است که سیال را مجبور میکند از ناحیه ای با فشار بالا به ناحیه ای با فشار پایین حرکت کند. این اختلاف فشار توسط مکانیزمی مانند پروانه چرخان یا پیستون ایجاد میشود.
انواع مختلفی از پمپ ها وجود دارد که عبارتند از:
- پمپ های گریز از مرکز: رایج ترین نوع پمپ ها هستند و از پروانه چرخان برای حرکت سیالات توسط نیروی گریز از مرکز استفاده میکنند.
- پمپ های جابجایی مثبت: این پمپ ها از مکانیزمی مانند پیستون برای عبور سیال در سیستم استفاده میکنند. آنها اغلب برای کاربردهای فشار بالا استفاده میشوند.
- پمپ های شناور: این پمپ ها به گونه ای طراحی شدهاند که در سیالی که پمپاژ میکنند غوطه ور شوند. آنها معمولا در چاه ها و سیستم های فاضلاب استفاده میشوند.
- پمپ های دیافراگمی: این پمپ ها از یک دیافراگم انعطاف پذیر برای حرکت سیال استفاده میکنند. آنها اغلب برای پمپاژ سیالات چسبناک یا آنهایی که حاوی مواد جامد هستند استفاده میشوند.
- پمپ های دنده ای: این پمپ ها از چرخ دنده های مشبک برای حرکت سیال در سیستم استفاده میکنند. آنها معمولاً برای سیالات با فشار بالا و ویسکوزیته بالا استفاده میشوند.
پمپ ها در طیف وسیعی از کاربردها استفاده می شوند، از جمله:
تامین و تصفیه آب: از پمپ ها برای انتقال آب از چاه ها یا مخازن و همچنین تصفیه و توزیع آب استفاده میشود.
فرآیندهای صنعتی: پمپ ها در بسیاری از فرآیندهای صنعتی از جمله فرآوری شیمیایی، پالایش نفت و ساخت استفاده میشوند.
سیستم های گرمایش و سرمایش: از پمپ ها در سیستم های گرمایش و سرمایش برای گردش سیالاتی مانند آب یا مبرد استفاده میشود.
حمل و نقل: پمپ ها در بسیاری از روش های حمل و نقل از جمله کشتی ها، هواپیماها و اتومبیل ها استفاده میشوند.
به طور کلی، پمپ ها نقش مهمی در بسیاری از صنایع و کاربردهای مختلف ایفا میکنند و راهی قابل اعتماد برای انتقال سیالات از یک مکان به مکان دیگر ارائه میدهند.
معرفی انواع پمپ ها
پمپ ها معمولاً سه دسته اصلی شامل پمپ جابهجایی مثبت، متفرقه و دینامیکی دارند که هرکدام از این موارد نیز خودشان به زیر دستههای مربوطه تقسیم میشوند. پمپ های دینامیکی با انرژی الکتریکی کار کرده و انرژی حاصل از چرخش پروانهها را به سیالی که در سیستم در حال چرخش است وارد میکند. این فرایند تا جایی ادامه پیدا میکند که موتور روشن باشد. بهمحض خاموش شدن موتور، این چرخش پرهها ازکار میافتد و انرژی بیشتری به سیال وارد نمیشود.
پمپ های دینامیکی به دودسته پمپ خطی و سانتریفیوژ تقسیم میشود. پمپهای خطی یا محوری، سیال را در راستای ورودش خارج میکنند و تغییر جهتی در مسیر آن رخ نمیدهد. از این پمپها در زمینهای کشاورزی استفاده میشود تا آب رودخانه یا منبع را به سمت مزارع جاری کنند.
انواع پمپ سانتریفیوژ
پمپ ها بر اساس کاربردی که دارند، در انواع مختلف عرضه میشوند و پمپ سانتریفیوژ یکی از آن هاست. پمپ سانتریفیوژ نوعی پمپ معروف و پرکاربرد است که از یک دیفیوزر یا محفظه حلزونی برای تحت فشار قرار دادن سیالات استفاده میکند. این پمپ به دو نوع معروف تقسیم میشود:
- پمپ سانتریفیوژ شعاعی
- پمپ محوری
این مقاله به معرفی پمپ گریز از مرکز، مزایا و معایب آن، انواع و نحوه انتخاب آن میپردازد. در ادامه در مورد انواع پمپ های سانتریفیوژی صحبت میکنیم.
پمپ سانتریفیوژ یا پمپ گریز از مرکز چیست؟
پمپ گریز از مرکز یک ماشین مکانیکی است که سیالات را با تبدیل نیروی مکانیکی (انرژی چرخشی) به انرژی فشار جریان سیال پمپ میکند. این توان مکانیکی عموما توسط موتور الکتریکی تامین میشود. پمپ سانتریفیوژ از نیروی گریز از مرکز برای پمپاژ سیالات استفاده میکند، به همین علت پمپ گریز از مرکز نیز نامیده میشود.
این پمپ ساده ترین نوع تجهیزات هیدرولیک است که در صنایع مختلف و در بسیاری از وسایل روزمره برای انتقال سیالات از مناطق کم فشار به مناطق پرفشار استفاده میشود. پمپ گریز از مرکز از یک پروانه برای پمپاژ سیال یا آب از یک مکان به مکان دیگر استفاده میکند. در سال 1475 مهندس فرانچسکو دی جورجیو مارتینی یک پمپ گریز از مرکز را به عنوان یک دستگاه گل برف طراحی کرد.
پمپ سانتریفیوژ واقعی تنها در قرن هفدهم کشف شد. سپس دنیس پاپین یک پمپ گریز از مرکز با تیغه های مستقیم طراحی کرد. جان آپولد کاشف بریتانیایی یک پمپ گریز از مرکز پره منحنی را در سال 1851 اختراع کرد
کاربرد انواع پمپ سانتریفیوژ
این نوع پمپ های دینامیک بیشتر در صنایع غذایی و شیمیایی برای پمپاژ موثر مایعات ویسکوز استفاده میشود. این پمپ ها ارزان تر از پمپ های جابجایی مثبت هستند. به عبارت ساده، این یک پمپ درخشان است که میتواند در کاربردهای متفاوت به طور موثر کار کند.
پمپ های سانتریفیوژ در تمام صنایع دنیا بسیار رایج هستند. دلیل اصلی محبوبیت آن ها این است که این پمپ ها در اثر اصطکاک افت برق ندارند. این پمپ پویا طراحی ساده ای دارد و کنترل آن بسیار آسان است. مشکل نشتی و انتقال حرارت ندارند و این دلیلی است که آن ها را بر پمپ جابجایی مثبت ترجیح میدهند.
پمپ سانتریفیوژ چیست؟
پمپ سانتریفیوژ یا پمپ گریز از مرکز، همانطور که از اسمش بر میآید با نیرو گریز از مرکز کار میکند. این نوع از پمپها برای انتقال آب بسیار کاربردی هستند. به کمک ساختار منحصربهفردی که دارد، این نوع از پمپهای دینامیکی، میتوانند انرژی الکتریکی تولید شده توسط موتور را به نیروی گریز از مرکز تبدیل کرده و سیال را جابهجا کند.
پمپ های سانتریفیوژی برای انتقال مایعات با ویسکوزیته پایین (بهاصطلاح رقیق) و دبی بالا گزینه بهتری هستند. این دسته از پمپ ها به سبب کارایی بالایی که دارند در پمپهای خانگی، طبقاتی، لجنکش و غیره مورداستفاده قرار میگیرند.
امروزه پرمصرفترین و پرکاربردترین نوع پمپ در صنعت، پمپ های سانتریفیوژی میباشند که حدود 75% پمپ های مصرفی در صنعت هستند.
صفر تا صد کاربرد انواع پمپ های سانتریفیوژ
پمپ های گریز از مرکز از یک یا چند پروانه استفاده میکنند که به محور پمپ متصل شده و همزمان با آن میچرخند. این ساختار انرژی لازم را برای انتقال مایع از طریق پمپ فراهم میکند. مایع درون پمپ تحتفشار قرار میگیرد تا درنهایت بتواند در سیستم لولهکشی حرکت کند؛ بنابراین پمپ، انرژی مکانیکی موتور را به انرژی سیال متحرک تبدیل میکند. بخشی از انرژی به انرژی جنبشی حرکت سیال تبدیل میشود و بخشی از آن در انرژی پتانسیل ذخیره میشود که با فشار سیال یا با بالا بردن سیال به ارتفاع بالاتر خود را نشان میدهد.
نحوه کارکرد
انتقال انرژی از چرخش مکانیکی پروانه به حرکت و فشار سیال معمولاً بر حسب نیروی گریز از مرکز توصیف میشود. فشار خروجی بازتاب فشاری است که نیروی مرکزگرا را اعمال میکند.
یک پمپ گریز از مرکز بهوسیله پمپی کار میکند که مایع موجود در سیستم را به درگاه مکش پمپ و از آنجا به ورودی پروانه هدایت میکند. سپس پروانه چرخان، مایع را در امتداد پرههای چرخان حرکت و درعینحال انرژی جنبشی مایع را افزایش میدهد. سپس مایع از پرههای پروانه خارج شده و به داخل حلقه پمپ یا محفظه دیفیوزر حرکت میکند.
طی این جابهجایی، سرعت بالای سیال از طریق فرایند انتشار، به فشار بالا تبدیل میشود. سیال سپس به داخل درگاه تخلیه پمپ هدایت خواهد شد و از آنجا به داخل سیستم رفته یا در صورت وجود پمپ چندمرحلهای، سیال به مرحله بعدی میرود. در زیرقسمت های مختلف انواع پمپ های سانتریفیوژ آورده شده است.
اجزای تشکیل دهنده پمپ های گریز از مرکز
- پروانه(Impeller): پروانه روتوری است که برای افزایش انرژی جنبشی جریان استفاده میشود.
- پوشش (Casing – Volute): محفظه حاوی مایع است و به عنوان یک مخزن نگهدارنده فشار عمل میکند که جریان مایع را به داخل و خارج از پمپ گریز از مرکز هدایت میکند.
- شفت (روتور)( Shaft): پروانه بر روی شفت نصب میشود. شفت جزء مکانیکی برای انتقال گشتاور از موتور به پروانه است.
- آب بندی شفت(Shaft sealing): پمپ های گریز از مرکز دارای پکینگ های آب بند یا سیل های مکانیکی هستند که به جلوگیری از نشت مایع پمپ شده کمک میکند.
- یاتاقان ها(Bearings): یاتاقان ها حرکت نسبی شفت (روتور) را محدود میکنند و اصطکاک بین شفت دوار و استاتور را کاهش میدهند.
طرز کار پمپ گریز از مرکز چیست؟
اصل کار پمپ سانتریفیوژ بر اساس اصل اولیه تکانه زاویه ای است که بیان میکند که تغییر در تکانه زاویه ای یک عنصر گردان معادل نیروی اعمال شده است. نشان دهنده این است که وقتی مقدار خاصی از سیال به دلیل یک نیروی خارجی (نیروی ارائه شده توسط یک موتور الکتریکی یا یک توربین) میچرخد. یک نیروی گریز از مرکز روی سیال ظاهر میشود که بیشتر سرعت سیال را به فشار تبدیل میکند. بخشی از این انرژی به انرژی جنبشی سیالات تبدیل میشود.
پمپ سانتریفیوژ چگونه کار میکند؟
عملکرد یک پمپ سانتریفیوژ تقریبا شبیه کمپرسور گریز از مرکز است؛ اما تنها تفاوت سیال کار وجود دارد. پمپ گریز از مرکز به روش زیر عمل میکند:
- اول از همه، نیروی مکانیکی توسط یک موتور الکتریکی یا موتور در اختیار پروانه پمپ قرار میگیرد. پروانه مستقیما از طریق یک شفت به موتور الکتریکی متصل میشود و با حرکت شفت موتور به صورت رفت و برگشتی حرکت میکند.
- هنگامی که پروانه شروع به چرخش میکند، یک خلاء در داخل چشمی پروانه شروع به تولید میکند. در اثر این خلاء، آب شروع به ورود به داخل چشم در جهت محوری میکند.
- با ورود آب به چشم، آب به تیغه های پروانه برخورد میکند. پروانه آب را به صورت شعاعی و محوری با کمک نیروی گریز از مرکز به بیرون میچرخاند. این پروانه حرکت آب را تا زمانی که از تمام اجزای آن عبور کند ادامه میدهد.
- پره های پروانه انرژی جنبشی آب را به سرعت آن تبدیل میکند و سرعت آب را افزایش میدهد.
- آب پس از عبور از پروانه وارد ناحیه دیفیوزر میشود. این دیفیوزر با کاهش سرعت آب، سرعت آن را کاهش میدهد و آن را به انرژی فشار تبدیل میکند. پس از افزایش فشار مورد نظر، آب از خروجی پمپ تخلیه شده و به موقعیت مورد نظر منتقل میشود.
نتیجه
به این ترتیب یک پمپ گریز از مرکز باعث افزایش فشار و پمپاژ سیالات مختلف میشود. به عبارت ساده، در پمپ سانتریفیوژ ، سیال یا آب به دلیل نیروی گریز از مرکز وارد بر این سیالات یا آب تا ارتفاع معینی بالا میرود. بنابراین این پمپ به عنوان پمپ گریز از مرکز شناخته میشود و این یک اصل کامل کار پمپ گریز از مرکز است.
کاربردهای پمپ گریز از مرکز
استفاده از پمپ های گریز از مرکز در طیف متنوعی از بازارهای خانگی، تجاری و صنعتی رایج است.
نمونه هایی از کاربردهای پمپ سانتریفیوژ شامل موارد زیر است اما محدود به آنها نیست:
- تامین آب مناطق مسکونی
- سیستم های حفاظت در برابر آتش
- دفع فاضلاب / دوغاب
- تولید مواد غذایی و آشامیدنی
- تولید مواد شیمیایی
- عملیات صنعتی نفت و گاز
مزایای پمپ سانتریفیوژ
- از آنجایی که آب بندی درایو وجود ندارد، بنابراین نشتی در پمپ وجود ندارد
- می تواند مایعات خطرناک را پمپاژ کند
- تلفات اصطکاکی بسیار کمتری وجود دارد
- تقریباً بدون سر و صدا وجود دارد
- پمپ تقریبا 100% راندمان داشته است
- پمپ گریز از مرکز نسبت به سایرین کمترین سایش را دارد
- بین محفظه پمپ و موتور شکاف وجود دارد، بنابراین انتقال حرارت بین آنها وجود ندارد
- به دلیل شکاف بین محفظه پمپ و موتور، آب نمی تواند وارد موتور شود
- پمپ گریز از مرکز از کوپلینگ مغناطیسی استفاده می کند که در بار زیاد شکسته می شود و خطر آسیب دیدن موتور را از بین می برد.
معایب پمپ سانتریفیوژ
- به دلیل مقاومت مغناطیسی، مقداری تلفات انرژی وجود دارد
- بار سنگین غیرمنتظره ممکن است باعث لیز خوردن کوپلینگ شود
- ذرات آهنی در مایع زمانی که از درایو مغناطیسی استفاده می کنید مشکل ساز هستند. زیرا ذرات در پروانه جمع می شوند و پس از مدتی باعث توقف پمپ می شوند
انواع پمپ گریز از مرکز
بسته به جهت جریان سیال از پروانه، پمپ گریز از مرکز دارای دو نوع اصلی زیر است:
پمپ سانتریفیوژ شعاعی
در این نوع پمپ گریز از مرکز، سیال یا آب به صورت محوری وارد میشود؛ در حالی که به صورت شعاعی تخلیه میشود. این پمپ بیشتر در صنایع مختلف استفاده میشود.
اصل کار پمپ شعاعی
نام آن نشان دهنده این است که پمپ گریز از مرکز شعاعی چگونه کار میکنند. با این نوع پمپ سانتریفیوژ، سیال به صورت شعاعی منتقل میشود: از طریق لوله مکش وارد شده، توسط پروانه جمع آوری میشود و سپس به صورت عمودی از پروانه پمپ و از طریق یک محفظه مارپیچ به سمت محور پمپ خارج میشود. این روش جابه جایی مواد که از نیروی گریز از مرکز استفاده میکند، فشارهای بالاتری را نسبت به پمپ های محوری، جایی که سیالات به صورت محوری، یعنی موازی با شفت پمپ منتقل میشوند، ممکن میسازد.
پروانه پمپ شعاعی به طور دائم بر روی محور پمپ قرار میگیرد و دارای پره هایی است که بر روی سیال تحت کنترل نیرو اعمال میکند. در نتیجه حرکت زاویه ای را افزایش میدهد. از آنجایی که این باعث افزایش فشار و سرعت میشود، انرژی به سیال منتقل میشود. با یک عنصر پخش کننده، این انرژی به انرژی فشار استاتیک اضافی تبدیل میشود. در پمپ های شعاعی پیشرفته، روکش های مارپیچی یا دیفیوزرهای پره ای این وظیفه را انجام میدهند. عنصر پخش کننده و پروانه با هم هیدرولیک پمپ را تعیین میکنند.
پمپ سانتریفیوژ محوری
پمپ جریان محوری (Axial-flow pump) نوعی پمپ سانتریفیوژ است که مکش موازی با جهت پروانه دارد . ویژگی پمپ جریان محوری جهت جریان سیال را تغییر نمیدهد. در این پمپ، سیال در جهت موازی با پروانه وارد پمپ شده و از آن خارج میشود. همچنین دارای پروانه در داخل لوله میباشد. این پمپ دارای سه تا چهار پره است که روی پروانه نصب میشود.
طراحی پره های پمپ به گونه ای است که پمپ آب را به صورت محوری در جهت موازی با پروانه یا عمود بر آن تخلیه میکند. موازی بودن پره های پروانه فشار بسیار کمی را هنگام پمپاژ آب ایجاد میکند. این پمپ ها برای کاربردهای دبی بالا و فشار کم کاربرد دارند.
مشخصات محوری پمپهای جریان محوری
این پمپ های دینامیک میتوانند دبی بالا، تا صدها هزار گالن در دقیقه تولید کنند. گاهی اوقات به آن پمپ پروانه ای میگویند؛ زیرا پروانه محوری شبیه به پروانه کشتی است. در برخی از تنظیمات، سرعت جریان و هد را میتوان با تغییر گام تیغه های پروانه تنظیم کرد.
مشخصات عملکردی پمپ های محوری با سایر انواع پمپ ها کمی متفاوت است. هد تولید شده در نقاط عملیاتی معمولی حداقل است، اما منحنی هد در مقابل ظرفیت به طور قابل توجهی نسبت به پمپ های دینامیکی دیگر عمودی است. فشار قطع میتواند سه برابر هد تحویل پمپ در نقطه ای با بیشترین راندمان باشد. علاوه بر این، با کاهش سرعت جریان، توان مورد نیاز افزایش مییابد و حداکثر توان مصرفی با خاموش شدن برق (جریان صفر) است. این در تضاد با همان تمایل برای پمپ شعاعی است که به نرخ جریان بالاتر و توان بالاتر نیاز دارد.
انواع پمپ های سانتریفیوژ کدام است؟
پمپ های گریز از مرکز، دستههای مختلفی دارند که بسته به ساختار یا کاربرد به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
1-پمپ شعاعی یا Radial Flow Pump
در این دسته از پمپها جریان سیال وارد محفظه پمپ شده و پس از آنکه نیروی گریز از مرکز روی آن اعمال شد، بهصورت شعاعی به بیرون از پمپ هل داده میشود. تنها نیرویی که به سیال وارد میشود از نیروی سانتریفیوژ تأمین شده است.
2-پمپ های جریان مختلط یا Mixed Flow Pump
برای انتقال سیالات به کمک این نوع پمپ، از دونیرو استفاده شده است. یکی خود نیروی سانتریفیوژ است و دیگری توسط پرههای پمپ ایجاد میشود. درنهایت، سیال میتواند بهصورت شعاعی از پمپ خارج شود.
3-پمپ جریان محوری یا Axial Flow Pump
پمپ های جریان محوری یا ملخی، نیروی بیشتری را از طریق تیغهها به سیال وارد میکنند.
4-پمپ های فعالشده بهصورت مکانیکی یا Mechanically Actuated
این نوع پمپ دارای اتصال مکانیکی رفت و برگشتی است که مستقیماً به دیافراگم متصل میشود. پمپ شامل یک مجموعه دنده یا مکانیزم مکانیکی دیگر برای تبدیل چرخش موتور به یک حرکت رفت و برگشتی متصل به دیافراگم است. جریان ممکن است با تغییر طول ضربه یا سرعت پمپ تغییر کند.
5-پمپ های فعالشده بهصورت هیدرولیکی یا Hydraulically Actuated
این نوع پمپ برای خم شدن دیافراگم به کار میرود. سیال هیدرولیک توسط یک پیستون رفت و برگشتی تحتفشار قرار میگیرد. اگرچه شبیه به دیافراگم فعال مکانیکی عمل میکند، پیستون به دیافراگم متصل نیست، بلکه سیال هیدرولیک میانی را تحتفشار قرار میدهد که درنتیجه دیافراگم را خم میکند. جریان این نوع پمپ های دیافراگمی با تغییر سرعت پمپ یا با تغییر مقدار سیال هیدرولیکی که دور زده میشود، تغییر میکند.
شکل12- نحوه عملکرد پمپ سانتریفیوژ
6-شیر برقی Solenoid
این پمپ ها دارای یک موتور الکتریکی هستند که بهطور متناوب برق را گرفته و نیروی الکترومغناطیسی ایجاد میکنند تا با یک قطعه فلزی روی دیافراگم واکنش نشان دهد. این کار باعث خم شدن دیافراگم میشود. جریان با تغییر سرعت پمپ تغییر خواهد کرد.
7-پمپ های دیافراگمی دوگانه با هوا (AODD)
این یک نوع پمپ دوکاره است که دارای دو دیافراگم و دو مجموعه شیر چک هستند. پمپ توسط هوای فشرده به حرکت درمیآید که بهطور متناوب در دو سمت دیافراگم کار میکند. هوا با استفاده از یک شیر شاتل به طرفهای متناوب دیافراگم میرسد. جریان با تغییر فشار هوای عرضه شده به پمپ تغییر میکند.
طرز کار و نحوه عملکرد پمپ جریان محوری
در پمپ جریان محوری، تیغه های پروانه سیال را به صورت محوری هدایت میکنند. این پمپ با عبور سیال از روی پره های پروانه فشار ایجاد میشود. در این پمپ های دینامیک، پره های پروانه دارای قسمت ایرفویل هستند که سیال از آن عبور میکند و فشار ایجاد میکند.
در پمپ سانتریفیوژ مایع در جهت محور چرخش پروانه فشار میآورد. به این معنا که ذرات سیال با عبور از پمپ، موقعیت شعاعی خود را تغییر نمیدهند. این به مایع اجازه میدهد تا به صورت محوری به پروانه جریان یابد و تقریبا به صورت محوری از سیال خارج شود. پروانه های این پمپ های دینامیک از طریق یک موتور الکتریکی حرکت میکنند.
توان مورد نیاز با کاهش دبی افزایش مییابد و حداکثر توان با دبی صفر گرفته میشود. در حالی که در مورد پمپ شعاعی گریز از مرکز، این ویژگی برعکس است که در آن نیاز به توان با افزایش دبی افزایش مییابد. نیازهای برق و سر پمپ نیز با افزایش شیب افزایش مییابد تا پمپ با شرایط سیستم برای کارآمدترین عملکرد تنظیم شود.
مقایسه پمپ سانتریفیوژ شعای با پمپ جریان محوری
در مقایسه با پمپ شعاعی معمولی، پمپ های محوری میتوانند تا سه برابر بیشتر مایعات را با هد تحویل کمتر از 4 متر پمپاژ کنند. با تغییر گام پروانه میتوانید به راحتی این پمپ های دینامیکی را طوری تنظیم کنید که در فشار بالا یا پایین و فشار کم/بالا با حداکثر بازده کار کنند. پمپ جریان محوری معمولا هد پایینی نسبت به پمپ سانتریفیوژ شعاعی دارد؛ اما میتواند جریان های بالاتری تولید کند. پمپ های جریان محوری فقط میتوانند هدهای 10 تا 20 فوتی تولید کنند. این در مقایسه با انواع دیگر پمپ های گریز از مرکز کمتر است.
انواع پمپ های گریز از مرکز با توجه به موقعیت پمپ
پمپ های گریز از مرکز با توجه به موقعیت پمپ دارای انواع زیر هستند:
الف) پمپ گریز از مرکز افقی
پمپ های افقی عمدتا به گونه ای طراحی میشوند که مایع را با سرعت های بسیار بالا با موتور محرک مستقیم تحویل دهند. این نوع پمپ های گریز از مرکز به راحتی میتوانند جریان سیال کارآمد را تضمین کنند.
این پمپ ها عملکردی با کیفیت دارند. بنابراین، این پمپ ها بسیار محکم آب بندی میشوند و دوستدار محیط زیست هستند. با توجه به ویژگی های عالی این پمپ ها، عملکرد طولانی مدت مانند بهره وری عالی و مواد با کیفیت بالا را از خود نشان میدهند. این پمپ ها یک راه حل مقرون به صرفه برای طیف گسترده ای از کاربردهای آب قابل اعتماد ارائه میدهند. همچنین نصب و نگهداری آن ها آسان است.
ب) پمپ های عمودی
این پمپ ها توسط یک موتور کار میکنند. پمپ گریز از مرکز عمودی دارای دبی آب بالایی است. این نوع پمپ های جابجایی منفی برای انتقال مواد شیمیایی با سرعت بالا مناسب هستند. پروانه پمپ باز نیز امکان استفاده از مایعات بسیار کثیف را فراهم میکند.
این پمپ جابجایی منفی که به عنوان پمپ کنسولی نیز شناخته میشود. از یک دستگاه پشتیبانی یاتاقان برای انداختن گرداب به مخزن آب استفاده میکند و یاتاقان ها در خارج از مخزن آب وصل میشوند. همچنین از شفت برای چرخش استفاده میکند. این پمپ ها از آستین دریچه گاز برای بستن شفت استفاده میکنند. پمپ عمودی دارای حداکثر دما و ضخامت است.
شکل 28- انواع پمپ های گریز از مرکز
مزایای پمپ های گریز از مرکز
استفاده از پمپ سانتریفیوژ 6 مزیت دارد:
- جریان روان: جریان پمپ گریز از مرکز به صورت آرام و غیر ضربانی است که به راحتی با فلومترها قابل استفاده است.
- تعمیر و نگهداری کم و نگهداری آسان: به دلیل طراحی ساده و بدون پیچیدگی آن ها که اغلب بدون ابزار یا تجهیزات خاص نگهداری میشوند.
- کارآمد: از آنجایی که عناصر داخلی برای چرخش آزاد هستند، هنگام کار با سیالات با ویسکوزیته پایین بسیار کارآمد هستند.
- همه کاره: آن ها را میتوان برای رسیدگی به بسیاری از مایعات و جامدات با تغییر مواد قطعات خاص یا طراحی پروانه طراحی کرد.
- کم هزینه: به دلیل سادگی طراحی و در دسترس بودن گسترده، یکی از کمترین هزینه های اولیه پمپ هستند. اگر به درستی مشخص شود، میتوانند کمترین هزینه طول عمر را برای یک برنامه کاربردی نیز فراهم کنند.
- هزینه های زیرساختی پایین: از آنجایی که پمپ های گریز از مرکز میتوانند برای مدت کوتاهی بدون آسیب در برابر یک شیر بسته کار کنند، لوازم جانبی اضافی مانند شیرهای فشار شکن و سایر دستگاه ها مورد نیاز نیست.
معایب پمپ گریز از مرکز
پمپ سانتریفیوژ 4 عیب اصلی دارد:
- جریان نادرست: از آنجایی که جریان بسته به وظیفه و فشار برگشتی متفاوت است، در صورت تجربه فشار برگشتی بیشتر، جریان میتواند به طور قابل توجهی تغییر کند. از آنجایی که طبق طرح های جابجایی مثبت، جابجایی ثابتی در هر دور وجود ندارد، مقدار پمپاژ متغیر است.
- کنترل ویسکوزیته محدود: آن ها برای مایعات با ویسکوزیته پایین طراحی شده اند و اگر مایعی در حال پمپاژ است که ویسکوزیته آن با دما تغییر میکند، باید مراقب بود که در کمترین دماها و زمانی که مایع در بالاترین ویسکوزیته خود است، پمپ مطابق انتظار عمل کند.
- جابجایی محدود جامد و ساینده: در حالی که پمپ های گریز از مرکز میتوانند مواد جامد معلق را مدیریت کنند، به دلیل سرعت بالای کار آن ها همیشه بهترین راه حل و مقرون به صرفه نیستند. برخی از پمپ ها برای مواد جامد ساینده به روکش لاستیکی نیاز دارند و اگر سیال دارای چگالی بالا باشد، سایر فناوری های پمپ میتوانند با اطمینان بیشتر، در سرعت های پایین تر و با نگهداری کمتر کار کنند.
- برش: پمپ های گریز از مرکز با سرعت بالا کار میکنند؛ بنابراین برای مایعات حساس به برش مانند آبجو، شیر، خامه یا مایعات دیگر که ممکن است در صورت هم زدن حالت آن ها تغییر کند، مناسب نیستند.
دیگر معایب پمپ
- سر مکش مثبت خالص (NPSH) سیستم خیلی کم است.
- ساییدگی پروانه که میتواند توسط مواد جامد معلق بدتر شود.
- خواص سیال میتواند باعث خوردگی داخل پمپ شود.
- دبی کم باعث گرم شدن بیش از حد میشود.
- نشتی در امتداد محور چرخان
- پمپ گریز از مرکز باید با سیال پر شود تا پمپ شود تا کار کند. در غیر این صورت عدم وجود اول رخ میدهد.
- مایع چسبناک قابل استفاده نیست.
- موج
- برای کاربرد هد بسیار بالا، پمپ گریز از مرکز مناسب نیست.
صفر تا صد کاربرد انواع پمپ های سانتریفیوژ
در ادامه به ویژگیهای کاربردی این نوع از پمپ ها میپردازیم و به برخی مزایا و معایب آن اشاره میکنیم.
مزایای انواع پمپ های سانتریفیوژ
- به دلیل نداشتن هیچ اتصالی و نیاز به مهروموم، میتوان نشتی را بهطور کامل از بین برد. به همین دلیل برای انتقال مایعاتی که سمی و خطرناک هستند این دسته از پمپ ها بسیار کاربردی خواهند بود. علاوه بر این، اصطکاک و سایش نیز کاهش یافته و سروصدای تولیدی کاهش میابد. حذف کردن انرژی تلف شده باعث میشود راندمان کاری برای انتقال مایعات افزایش پیدا کند.
- عدم انتقال حرارت از موتور؛ چراکه محفظه پمپ توسط یک شکاف هوا از موتور جدا میشود. (وجود یک مانع حرارتی)
- جدا شدن کامل از محیط فرایند به این معنی است که مایع نمیتواند از پمپ به داخل موتور نفوذ کند.
- کاهش اصطکاک.
- نصب و راهاندازی راحت
- قیمت مناسب
- کاربردهای متنوع
معایب انواع پمپ های سانتریفیوژ
- مایعاتی که حاوی ذرات آهنی هستند، هنگام عبور از پمپ محرک مغناطیسی مشکلساز میشوند. این به دلیل ذرات روی آهنربای پروانه افزایش مییابند و بهمرورزمان باعث ازکارافتادن پمپ میشود.
- مقداری انرژی در کوپلینگ از بین میرود. این اتفاق در درجه اول به دلیل مقاومت مغناطیسی است.
- اگر بارهای غیرمنتظره سنگین اتفاق بیفتد، ممکن است باعث لغزش کوپلینگ شود.
- سایش بیش از حد پروانه. این وضعیت اغلب میتواند توسط مواد جامد معلق بدتر شود.
- خوردگی داخل پمپ ناشی از خواص سیال عبوری.
- گرم شدن بیش از حد پمپ به دلیل دبی کم.
- با افزایش زیاد دبی کارایی خود را از دست میدهد.
- نیازمندی به آببندی
- هزینه بالا برای پمپ های طبقاتی
عواملی که میتوانند بر عملکرد پمپ گریز از مرکز تاثیر بگذارند
موارد زیر عواملی هستند که میتوانند بر عملکرد پمپ سانتریفیوژ تاثیر بگذارند. این عوامل باید در هنگام انتخاب یا انتخاب پمپ گریز از مرکز در نظر گرفته شوند.
ویسکوزیته سیال کار
این را میتوان به عنوان مقاومت در برابر برش در هنگام اعمال انرژی تعریف کرد. به طور کلی، پمپ های گریز از مرکز برای سیالات با ویسکوزیته پایین مناسب هستند؛ زیرا عمل پمپاژ باعث ایجاد برش مایع بالا میشود.
سر مکش مثبت خالص (NPSH) و کاویتاسیون
اصطلاح NPSH به فشار یک سیال در سمت مکش پمپ سانتریفیوژ اشاره دارد. این کمک میکند تا تعیین کنید که آیا فشار به اندازه کافی بالا است تا از ایجاد حفره جلوگیری شود. کاویتاسیون تشکیل حباب ها یا حفره هایی در یک مایع است که در مناطقی با فشار نسبتا کم در اطراف پروانه ایجاد میشود. این میتواند آسیب جدی به پروانه وارد کند و منجر به کاهش نرخ جریان/فشار شود. هد مکش خالص مثبت موجود (NPSHA) باید بیشتر از سر مکش مثبت خالص مورد نیاز پمپ (NPSHR) باشد.
فشار بخار سیال کار
کلمه فشار بخار سیال کار به معنای فشار در دمای معین است. این فشاری است که در آن یک سیال به بخار تبدیل میشود. این باید مشخص شود تا از ایجاد حفره اجتناب شود. همچنین، آسیب یاتاقان در اثر اجرای خشک در هنگام تبخیر سیال ایجاد میشود.
دما و فشار عملیاتی
این یکی دیگر از عواملی است که در عملیات پمپاژ باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، پمپاژ در دمای بالا ممکن است به واشر، مهر و موم و طرح های نصب نیاز داشته باشد. همچنین، ممکن است برای شرایط فشار بالا به یک محفظه نگهدارنده فشار با طراحی مناسب نیاز باشد.
چگالی و وزن مخصوص سیال عامل
چگالی یک سیال با جرم آن در واحد حجم تعیین میشود. بنابراین، جرم سیال در واحد حجم و گرانش یک سیال، نسبت چگالی سیال به چگالی آب است. این به طور مستقیم بر توان ورودی مورد نیاز برای پمپاژ یک مایع خاص تاثیر میگذارد. هنگامی که یک پمپ سانتریفیوژ قرار است با سیالی غیر از آب استفاده شود، باید چگالی و گرانش مخصوص را در نظر گرفت. این به این دلیل است که وزن به طور مستقیم بر میزان کار انجام شده توسط پمپ تاثیر میگذارد.
کاربرد پمپ های سانتریفیوژ در صنعت
در اکثر کارخانه های شیمیایی 90 درصد پمپ های مورد استفاده پمپ سانتریفیوژ هستند. اگرچه تعدادی از کاربرد های پمپ های سانتریفیوژ در صنعت وجود دارد که پمپ های جابجایی مثبت برای آن ها ترجیح داده میشوند. همچنین یک پمپ گریز از مرکز کاربردهایی در طیف وسیعی از صنایع عمودی که نیاز به حرکت سیالات دارند، دارد. در زیر برخی از کاربردهای پمپ های گریز از مرکز آورده شده است.
- پمپ گریز از مرکز اغلب در کارخانه های نفت و انرژی استفاده میشود.از آن برای پمپاژ نفت خام، دوغاب، گل و غیره استفاده میشود. همچنین در پالایشگاه ها و نیروگاه ها استفاده میشود.
- صنعت حفاظت از حریق نیز از این پمپ در گرمایش و تهویه، کاربردهای تغذیه دیگ بخار استفاده خوبی میکند.در تقویت فشار و سیستم های آبپاش ضد حریق استفاده میشود.
- کاربردهای پمپ گریز از مرکز در مدیریت زباله، کشاورزی و تولید بسیار گسترده است.کارخانه های فرآوری فاضلاب، صنایع شهری، زهکشی، فرآوری گاز، آبیاری و حفاظت در برابر سیل. در واقع پمپ سانتریفیوژ در ساخت مدیریت پسماند، کارخانه های کشاورزی و تصفیه فاضلاب، فرآوری گاز، آبیاری، زهکشی، صنایع شهری و حفاظت از سرریز استفاده میشوند.
- صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی نیز از این پمپ استفاده میکردند. این بر روی رنگ، هیدروکربن، پتروشیمی، تصفیه شکر، تولید مواد غذایی و نوشیدنی، سلولز کار میکند.
- در صنایع مختلف از جمله تولیدی، صنعتی، شیمیایی، دارویی، تولید مواد غذایی، هوافضا و غیره از پمپ های گریز از مرکز به منظور برودتی و مبردها استفاده میکنند.
ادامه
- این پمپ ها در حفاظت صنعتی و آتش سوزی برای تهویه و گرمایش، تغذیه بویلر استفاده میشود.
- این پمپ ها در صنایع غذایی، شیمیایی و دارویی برای هیدروکربن، رنگ، سلولز، پتروشیمی، تولید نوشیدنی، تصفیه شکر و مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.
- این پمپ ها در ساختمان های مختلف برای پمپاژ آب از مکانی به مکان دیگر استفاده میشوند.
- این نوع پمپ دینامیک در مبردها و گردش مجدد مایع خنک کننده استفاده میشود.
- از پمپ سانتریفیوژ در شرکت های مختلف کود استفاده میشود.
- از آن ها برای زهکشی، آبیاری و آبپاشی استفاده میشود.
- پمپ گریز از مرکز در صنعت نفت برای پمپاژ، دوغاب، گل و روغن کاربرد دارد.
- این مقاله در مورد اصل کار، انواع و اجزای پمپ گریز از مرکز است.
دیگر موارد کاربرد پمپ سانتریفیوژ
- تامین آب خانگی و صنعتی
- پمپاژ فاضلاب و دوغاب
- تولید مواد غذایی و آشامیدنی
- یخچال و تهویه مطبوع
- کار با مواد شیمیایی مانند حلال ها، اسیدها، بازها، روغن ها، مواد آلی و غیره.
- انتقال لاکتوز و سایر داروها در صنعت داروسازی
- آبیاری و زهکشی
اجزای تشکیل دهنده الکتروپمپ گریز از مرکز
اجزای اصلی پمپ گریز از مرکز به تفصیل در زیر آورده شده است:
- پوشش
- لوله مکش
- دیفیوزر
- لوله تحویل
- پروانه
1. پوشش
محفظه یک گذرگاه هوای باریک در اطراف پروانه است. کیسینگ شامل اجزای اصلی پمپ سانتریفیوژ است. به گونه ای طراحی میشود که انرژی جنبشی سیال تخلیه شده توسط خروجی پروانه را قبل از خروج سیال از محفظه و رفتن به لوله تخلیه به انرژی فشار تبدیل میکند. سه نوع اصلی از پوشش پمپ گریز از مرکز وجود دارد:
(الف) حلزونی:
دارای طراحی مارپیچ است. پوشش حلزونی دارای افزایش تدریجی در ناحیه جریان است. با افزایش سطح جریان، سرعت کاهش یافته و فشار سیال افزایش مییابد.
(ب) پوشش گرداب:
محفظه گردابی یک حفره دایره ای بین محفظه و پروانه ایجاد میکند. از آن برای جلوگیری از اتلاف انرژی به دلیل ایجاد چرخش استفاده میشود. این نوع روکش ها نسبت به روکش های حلزونی کارایی بالایی دارند.
(ج) پوشش تیغه های راهنما:
در این نوع پوشش، رانر با کمک تعداد متفاوتی از تیغه های راهنما، اطراف را احاطه میکند. این تیغه ها به دور حلقه ای که به نام دیفیوزر معروف است متصل میشوند. تیغه های راهنما به گونه ای طراحی شده اند که تاثیری بر آب خروجی از پروانه هنگام ورود به دیفیوزر نداشته باشند. با افزایش مساحت این تیغه ها، سرعت آب کاهش یافته و انرژی فشار آن افزایش مییابد. عمدتا بدنه با پروانه متحدالمرکز میماند.
2. لوله مکش
قسمت پایین لوله مکش پمپ سانتریفیوژ در آب فرو میرود که میخواهیم آن را بلند کنیم؛ در حالی که طرف دیگر به ورودی پمپ گریز از مرکز متصل میشود. این قسمت از پمپ گریز از مرکز دارای یک دریچه پایه و صافی در انتهای پایین آن است. نقش این دریچه ها حذف زباله هایی مانند ماسه ها، برگ ها و جریان دادن آب به سمت بالا است.
3. قطعات دوار
این قسمت های پمپ گریز از مرکز از یک پروانه و یک شفت تشکیل شده است:
پروانه پمپ سانتریفیوژ:
پروانه شامل مهم ترین اجزای پمپ گریز از مرکز میباشد. فشار و سرعت سیال را افزایش میدهد. پروانه به سیال شتاب گریز از مرکز میدهد. بیشتر به بخش های زیر تقسیم میشود.
الف) پروانه باز
پروانه تاج و صفحه پایینی ندارد. پروانه باز را میتوان برای حذف مایعات حاوی ذرات جامد مانند آب دارای خمیر کاغذ یا ماسه و غیره استفاده کرد.
ب) پروانه بسته
این پروانه ها دارای صفحات پوششی در دو طرف تیغه ها هستند. پروانه بسته برای به دست آوردن آب خالص استفاده میشود.
ج) پروانه نیمه باز
این نوع پروانه در پمپ سانتریفیوژ فقط صفحه پایه دارد؛ اما صفحه تاج ندارد. این پروانه ها برای سیالاتی هستند که زباله های بارگیری دارند.
شفت:
شفت برای چرخاندن پروانه استفاده میکند. برای انتقال گشتاور تولید شده هنگام راه اندازی و کارکرد پروانه و سایر قطعات گردان طراحی شده است.
آستین شفت:
آستین از شفت پمپ در اثر نشت و خوردگی جلوگیری میکند. یک سر آستین باید آب بند مکانیکی شود.
4. لوله تحویل
این قسمت از پمپ سانتریفیوژ برای بالا بردن سیال به ناحیه مورد نیاز استفاده میشود. یک سر لوله تحویل به خروجی پمپ متصل میشود و سر دیگر به ارتفاعی که میخواهیم سیال را منتقل کنیم، وصل میشود.
پمپ گریز از مرکز چگونه کار می کند؟
پروانه جزء اصلی یک پمپ گریز از مرکز است. از یک سری پره های منحنی تشکیل شده است. اینها معمولاً بین دو دیسک (یک پروانه محصور) قرار میگیرند. برای سیالات با مواد جامد حباب شده، پروانه باز یا نیمه باز (با پشتوانه یک دیسک منفرد) ترجیح داده میشود.
سیال در محور خود (“چشم”) وارد پروانه میشود و در امتداد محیط بین پره ها خارج میشود. پروانه، در سمت مخالف چشم، از طریق یک محور محرک به یک موتور متصل میشود و با سرعت بالا (معمولا 500-5000 دور در دقیقه) میچرخد. حرکت چرخشی پروانه سیال را از طریق پره های پروانه به داخل محفظه پمپ شتاب میدهد.
طرح های مختلف پوششش پمپ
دو طرح اساسی از پوشش پمپ وجود دارد: حلزونی و دیفیوزر. هدف در هر دو طرح، تبدیل جریان سیال به یک تخلیه کنترل شده در فشار است.
در یک محفظه پیچشی، پروانه آفست شده است و به طور موثر یک قیف منحنی با سطح مقطع رو به افزایش به سمت خروجی پمپ ایجاد میکند. این طراحی باعث میشود که فشار سیال به سمت خروجی افزایش یابد.
همین اصل اساسی در مورد طرح های دیفیوزر نیز صدق میکند. در این حالت، با بیرون راندن سیال بین مجموعه ای از پره های ثابت اطراف پروانه، فشار سیال افزایش مییابد. طرح های دیفیوزر را میتوان برای کاربردهای خاص طراحی کرد و بنابراین میتواند کارآمدتر باشد.
هنگامی که برای جلوگیری از انقباضات بیشتر پره های پخش کننده سودمند است، موارد حلقوی برای کاربردهایی که شامل جامدات حباب شده یا سیالات با ویسکوزیته بالا هستند، مناسب تر هستند. عدم تقارن طراحی پیچ میتواند منجر به سایش بیشتر پروانه و میل محرک شود.
نحوه انتخاب پمپ گریز از مرکز چگونه میباشد؟
برای انتخاب پمپ سانتریفیوژ باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
- ویسکوزیته سیال کار: ویسکوزیته سیال نقش اساسی در انتخاب پمپ گریز از مرکز دارد. قبل از انتخاب پمپ، باید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید سیالات با ویسکوزیته پایین پمپاژ کنید یا سیالات با ویسکوزیته بالا. پمپ گریز از مرکز برای پمپاژ سیالات با ویسکوزیته پایین بهترین گزینه است.
- چگالی و وزن مخصوص سیال کار: برای انتخاب پمپ باید وزن و چگالی مخصوص سیال را در نظر بگیرید. زیرا اگر مایعی غیر از آب میخواهید، پس باید این عوامل را در نظر بگیرید.
- دما و فشار کارکرد: موقعیت های پمپاژ سیال مانند فشار و دما نقش حیاتی در انتخاب پمپ دارند. به عنوان مثال، فشار و دمای بالا ممکن است نیاز به آب بند خاص، واشر خاص و طراحی نصب داشته باشد.
چرا پرایمینگ در پمپ گریز از مرکز مورد نیاز است؟
پرایمینگ برای یک پمپ گریز از مرکز اجباری است؛ زیرا نمیتواند مواد با چگالی کم مانند گاز و هوا را به دریچه تخلیه پمپ کند و نمیتواند فشار مکش مورد نظر را برای مایع یا آب مورد نیاز ایجاد کند. اگر پمپ را پر نمیکنید، فشار پمپ نمیتواند آب را از مخزن از طریق لوله ورودی بمکد.
به همین دلیل پرایمینگ برای پمپ سانتریفیوژ بسیار مهم است. در غیر این صورت، رانر پمپ ممکن است در حین کار با حباب های هوا و آب تماس پیدا کند که میتواند منجر به حفره شدن و کمبود آب یا دیگر مایعات شود. به دلیل مشکلات کاویتاسیون، تیغه پروانه ممکن است به شدت آسیب ببیند و باعث خرابی پمپ شود.
سخن آخر
پمپ سانتریفیوژ یا گریز از مرکز یک پمپ عالی است که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، اما مزایای مختلفی را ارائه میدهد، حتی اگر برخی محدودیت ها ظاهر شوند. با این حال، پمپ همچنان بهترین انتخاب برای پمپاژ در زمینه های مختلف است. این پمپ با استفاده از پوشش و پروانه کار میکند
در این مقاله به بررسی تعریف، کاربردها، عملکرد، اجزاء، طبقه بندی و انواع پمپ های گریز از مرکز پرداختیم. ما همچنین عواملی را که باید قبل از انتخاب این پمپ در نظر گرفته شود، بررسی کردیم. مزایا و معایب پمپ گریز از مرکز نیز مورد بحث قرار گرفت.
نتیجهگیری
پمپ ها، کاربردهای بسیاری در صنعت یا حتی مجتمعهای تجاری و مسکونی دارند. یکی از این پمپ ها، پمپ های دینامیکی هستند که با نیروی گریز از مرکز کار میکنند. همانند دیگر انواع پمپ ها، این دسته نیز معایب و مزایایی دارد که در متن به آنها اشاره شد. همچنین، در این متن، در مورد انواع پمپ های سانتریفیوژ نیز صحبت شد که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
شکل17- پمپ سانتریفیوژ
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
انطباقات
طراحی و تحلیل سازه های جوشکاری در سالیدورکس
12 پروژه کاربردی در نرم افزار آدامز (Adams)
آموزش کتیا مقدماتی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تشکر می کنم از مطالب مفیدتان .البته واضح تر توضیح دادن بهتر است