گیربکس هلیکال
گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم چیست؟ Helical Gearbox
اگر بخواهیم گیربکس هلیکال Helical Gearbox یا گیربکس شافت مستقیم را به زبانی ساده توضیح دهیم، دستگاهی است که شامل تعدادی زوج دنده در داخل پوسته بوده و این چرخدنده ها از نوع هلیکال یا چرخدنده های مارپیچی بوده و یاتاقان های غلتشی در دو سمت چرخ دنده ها قرار گرفته اند. معمولاً چرخ دنده برای این گیربکس ها به شکل مارپیچ یا ساده طراحی شده اند. زاویه دنده ها با محور به صورت مورب بوده به طوری که در هر لحظه بیش از یک چرخدنده با هم درگیر میشود. این روند سبب میشود که فشار بین همه چرخدنده ها تقسیم شود و دستگاه دچار فشار زیاد نشود. در نهایت نیز استهلاک دستگاه کمتر میشود. در این گیربکس ها یک محور خروجی وجود دارد که دقیقاً در بخش انتهای الکتروموتور قرار گرفته اند.در انتهای این مقاله نحوه انتخاب، قیمت و کاتالوگ گیربکس هلیکال را شرح خواهیم داد.
انتقال قدرت از انواع گیربکس هلیکال شافت مستقیم به دستگاه از طریق مختلف امکان پذیر گردیده، یک سری تجهیزات انتقال دنده قدرت وجود دارد که عبارتند از: کوپلینگ ،چرخ دنده، تسمه، گاردان، چرخ زنجیر و… . که برای این انتقال مناسب میباشند.
تعریف گیربکس هلیکال چیست؟
به مجموعه ای از چرخدنده های مورب که توانایی تحمل و انتقال بالایی از توان و نیرو را دارند، گیربکس هلیکال Helical Gearbox میگویند. این گیربکس با نام های گیربکش شافت مستقیم پایه دار، گیربکس بول هلیکال، گیربکس شافت موازی، گیربکس شافت سه محور، گیربکس شافت چهار محور نیز نامگذاری شده است. چگالی بالا، گشتاور خروجی بسیار بالا، عملکرد کم صدا و طول عمر بالا از ویژگی های برتر این نوع گیربکس است.
جنس پوسته گیربکس هلیکال Helical Gearbox معمولاً از فولاد یا چدن است و شافت ها نیز فولادی هستند. اجزای تشکیل دهنده گیربکس های شافت مستقیم نیز متغیر هستند. در واقع بر اساس کاربرد و میزان انتقال دوری که دارند به شکل چند محوره طراحی میشوند. برخی از گیربکس های شافت مستقیم دارای دو چرخ دنده عمود بر هم هستند که از نوع پینیون تشکیل شده اند. این مدل از چرخدنده ها میتوانند در تغییر جهت 90 درجه گشتاور ورودی بهترین شرایط را داشته باشند.
کم صدا بودن گیربکس هلیکال یکی از ویژگی های مهم آن محسوب میشود. از این گیربکس ها در نساجی، صنایع مربوط به بسته بندی و بالابرها استفاده میشود و معمولاً نتیجه خوبی به همراه دارد. پایه هایی که برای گیربکس هلیکال استفاده میشود معمولاً به صورت مارپیچ هستند و نصب آنها نیز از محل پایه به شکل افقی و عمودی است. اساس کار گیربکس های هلیکال کاهش دور و افزایش گشتاور در بخش خروجی است که به کیفیت نهایی کار میافزاید.
نحوه عملکرد گیربکس هلیکال
گیربکس هلیکال دارای یک زوج چرخدنده درگیر است به طوری که حرکت چرخدنده ها در خلاف جهت هم هستند. یک چرخ دنده به عنوان محرک شناخته شده و چرخدنده دیگر نیز حکم متحرک را ایفا میکند. این روند سبب میشود که انتقال دور و گشتاور از یک محور به محور دیگر صورت بگیرد. عملکرد گیربکس هلیکال پیچیده نیست و به صورت کاملاً دقیق و اصولی طراحی شده است. معمولاً این گیربکس ها به الکتروموتورهایی با توان 0.35 الی 55 کیلووات متصل هستند. گیربکس شافت مستقیم شرایط اتصال به هیدروموتورها را دارد. دقت کنید که سطح عملکرد این گیربکس ها بسیار مهم و اصولی سنجیده شده است.
طرز کار گیربکس هلیکال
در خصوص طرز کار گیربکس هلیکال سوالات زیادی پرسیده شده است. حقیقت این است که چرخ دنده های معمولی معمولاً از نظر سطح تماس وضعیت محدودی دارند این پروسه سبب میشود تا در محیط هایی که وضعیت تنش زیاد است تاب نیاورند. در واقع چرخدنده ها سریعاً دچار شکست میشوند. طرز کار گیربکس هلیکال به شکل دیگری است. به طوری که چرخدنده ها دارای زاویه مشخصی هستند که سبب میشود تحمل تنش بیشتر ، مقدار انتقال نیرو و گشتاور بالاتر و صدای کمتری تولید شود. طراحی این سبک چرخدنده سبب شده تا کار با این گیربکس ها آسانتر باشد.
روانکاری گیربکس شافت مستقیم از مهمترین مسائلی است که به طرز کار درست آن کمک زیادی میکند. برخی از گیربکس ها از برندهای خاص روان کاری شده اند به این ترتیب دیگر نیازی به روغن کاری ندارند. هدف از روغن کاری گیربکس های شافت مستقیم جلوگیری از خرابی و فرسایش قطعات متحرک است. روغن کاری صحیح سبب میشود که گیربکس های هلیکال به طور دقیق و اصولی نگهداری شوند. انتخاب روان کننده مناسب به عمر طولانی گیربکس هلیکال کمک زیادی میکند. از سوی دیگر کارکرد یکنواخت و راندمان بالای گیربکس ها سبب شده تا اجرای قابل قبولی داشته باشند.
برخی از قسمت های گیربکس شافت مستقیم میبایست به صورت روزانه روغن کاری شود. قسمت های دیگر نیز به شکل هفتگی روغن کاری میشوند. به طور کلی روغن کاری سه ماهه و شش ماهه نیز وجود دارد که سبب میشود تا دستگاه به درستی کار کند.
مشخصات فنی گیربکس شافت مستقیم یا هلیکال
آنچه که سبب شهرت گیربکس هلیکال شده است نوع چرخ دنده است. چرخدنده برای این گیربکس یک قطعه دندانه دار است که با قطعه دیگری که ظاهری مشابه با آن دارد در تماس است. در هر دستگاهی مهمترین اجزا چرخ دنده خواهد بود. در واقع زمانی که دو یا چند چرخدنده در کنار هم فعالیت میکنند گیربکس ایجاد میشود. وقتی در گیربکس ها، دور در چرخدنده کاهش یابد میتوان انتظار افزایش گشتاور را داشت. در چنین شرایطی بررسی جهت چرخش شافت خروجی بسیار مهم و تعیین کننده است. جنس چرخدنده ها در گیربکس های شافت مستقیم معمولاً از فولاد استحکام بالا است. فولاد تحمل فشار بالایی دارد.
چرخدنده های گیربکس هلیکال به صورت مورب طراحی شده اند. میزان درگیری دو چرخدنده در این گیربکس ها مهمترین تفاوت آنها با سایر گیربکس های معمولی محسوب میشود. در واقع اگر به چرخدنده های هلیکالی دقت نمایید سطح تماس بین چرخدنده ها بیشتر خواهد بود. این روال سبب میشود که دستگاه بتواند فشار بیشتری را تحمل کند و صدای کمتری نیز تولید میشود.
مشخصات فنی گیربکس هلیکال چیست؟
در مشخصات فنی برخی از گیربکس های شافت مستقیم دیده میشود که از ترمز مخصوص استفاده شده است تا گیربکس دچار بازگشت نشود. در این گیربکس ها یک زوج چرخدنده وجود دارد که یک چرخدنده به عنوان محرک و گزینه دیگر به عنوان متحرک فعالیت میکند. این روند سبب میشود که گشتاور از محوری به محور دیگر انتقال یابد. اینطور که بررسی ها نشان میدهد این سبک از گیربکس ها بیش از 90 درصد بازده را پوشش میدهند. در صنعت وقتی صحبت از گیربکس است معمولاً مدل های هلیکال مدنظر قرار میگیرد.
یکی از قدیمی ترین و ابتدایی ترین گیربکس های صنعتی، گیربکس هلیکال هستند که در مدل تک استیج و مدل دو استیج و سه استیج موجود میباشند و محدوده گشتاوری بین 50 تا 20000 نیوتن متر را تحت پوشش خود دارد. وقتی این گیربکس به صورت تک بکار گرفته شود (در همه استیج ها) امکان دستیابی به نسبت تبدیل 1:30 تا 1:289.74 را دارا میباشد.
اگرچند گیربکس هلیکال را بصورت مرکب یا ترکیبی استفاده کنیم امکان دستیابی به نسبت تبدیل تا 1:2700 فراهم میگردد. حصول و کسب این میزان از نسبت تبدیل که مقدار گشتاور و نسبت تبدیل بسیار بالا را در اختیار ما میگذارد، براحتی امکان پذیر نیست و نیاز به تجربه و دانش علمی در زمینه گیربکس شافت مستقیم دارد و خرید آن در بازار خیلی مشکل میباشد. بنابراین برای انتخاب و خرید گیربکس هلیکال با کارشناسان ما در فرامکانیک بصورت رایگان در تماس باشید و از مشاوره های آنها استفاده کنید.
اجزا گیربکس هلیکال
آنچه که در گیربکس هلیکال اهمیت دارد میزان گشتاور و توان ورودی مورد نیاز است. این دستگاه شامل یک سری چرخ دنده جناغی است که بر اساس توان ورودی مورد نیاز درجه بندی و استفاده میشوند. دستگاه دارای پینیون ورودی مخصوص است که برای بخش های ورودی و خروجی به صورت متفاوت استفاده میشود. برای این مدل از گیربکس ها از سیل آب بند استفاده شده است. این گیربکس ها دارای بیرینگ هستند. برای این گیربکس ها از تعدادی خار نگهدارنده، سوپاپ هوا، هوزینگ یا پوسته گیربکس، واشر و تعدادی شیم استفاده شده است. گیربکس های هلیکال دارای سوپاپ مخصوص هوا هستند و همینطور پوسته یا هوزینگ نیز برای ان اجرا شده است. برای این گیربکس های هلیکال امکان قرارگیری فلنج بر روی پوسته نیز فراهم گردیده است که در دو نوع B5 or B14 فلنج ها به پوسته کوپله میشوند.
اجزای تشکیل دهنده این گیربکس ها در طول زمان نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. در برخی از مدل ها از واشرهای مخصوصی استفاده شده است که میبایست به شکل دوره ای تعویض شود. این هر چه اجزای تشکیل دهنده گیربکس ها اورجینال تر باشند اجرای بهتری نیز خواهند داشت. البته بررسی ها اینطور نشان میدهد که این گیربکس ها از نظر سبک اجرایی بسیار متنوع هستند و مهم است که بهترین مدل مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایا و معایب گیربکس هلیکال
مزایا
یکی از مزایای مهم گیربکس هلیکال کمتر بودن چرخش محور خروجی نسبت به محور ورودی است. این پروسه سبب میشود که قدرت خروجی چند برابر قدرت ورودی باشد. این گیربکس ها هم به صورت فلنج دار و هم بدون فلنج طراحی شده اند. در مدل های فلنج دار گیربکس با منبع تولید توان یعنی با الکتروموتور به صورت مستقیم کوپل میشود در صورتی که در مدل های بدون فلنج گیربکس نیاز به تسمه پولی و چرخ زنجیر به منبع تولید خواهد داشت.
از دیگر مزایای گیربکس هلیکال استحکام بالای ان است. سطح مقاومت این سیستم به قدری پیشرفته است که در بسیاری از صنایع از آن استفاده میشود. گشتاور بالا نیز از دیگر مزایای گیربکس شافت مستقیم محسوب میشود. سطح مقاومت و گشتاور بالا به طور کلی از مواردی است که در نهایت میتواند به نتیجه بهتر کمک کند. این گیربکس ها دارای عملکرد و طول عمر بالایی هستند و برای صنایع سنگین نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
تولید حداقل صدا یکی دیگر از مزایای گیربکس شافت مستقیم محسوب میشود. این گیربکس ها بازده بالایی دارند و در سرعت های بالا بدون نقص کار میکنند. میزان لرزش و تنش در این گیربکس ها کم است و تعمیر و نگهداری بدون دردسری دارند. از سوی دیگر سیستم روغن کاری این گیربکس ها بسیار ساده بوده و سطح استهلاک کمی دارند.
معایب
قیمت بالای گیربکس هلیکال از معایب آنها محسوب میشود. برند سازنده در قیمت هایی تاثیر میگذارد و به طور کلی در صورتی که فشار بالای محوری مدنظر باشد شاید این گیربکس ها به درستی عمل نکنند و نیاز به یاتاقان های مقاوم تری داشته باشند. بازده بالا یکی از ویژگی های مهم گیربکس شافت مستقیم محسوب میشود و سبب شده تا جایگزین خوبی در مقایسه سایر گیربکس ها محسوب شود.
مقایسه گیربکس شافت مستقیم با انواع گیربکس
یکی از تفاوت های بارز گیربکس هلیکال با گیربکس های حلزونی و … بازده بالای این گیربکس است. گیربکس شافت مستقیم دارای سیستم نسبت تبدیل مختلف است و قیمت آن نیز به نسبت گیربکس های خورشیدی مناسب تر است. از سوی دیگر میزان صدای تولید شده توسط این گیربکس به نسبت مدل های دیگر کمتر است. کاهش صدا در این گیربکس ها به دلیل مورب بودن دنده ها است. این گیربکس ها از نظر سبک اجرایی متنوع هستند و ساختاری مخصوص و اصولی برای آنها گزارش شده است. به طور کلی در صنایعی که نیاز به تحمل فشار بالا باشد این گیربکس ها بهترین گزینه محسوب میشوند. دقت کنید که چرخدنده های زوج در این گیربکس ها سبب میشود که توان بالایی در شرایط سخت کاری داشته باشند.
گیربکس های شافت مستقیم را میتوان در صنایع مختلف به شکل چند محوره طراحی کرد. این گیربکس ها راندمان کاری بالای 90 درصد دارند و این موضوع تمایز اصلی این گیربکس ها با سایر موارد محسوب میشود. دقت کنید که آرام و بی سر و صدا بودن گیربکس هلیکال سبب شده تا یکی از بهترین محصولات در بازار باشد.
از لحاظ راندمان بعد از گیربکس های خورشیدی، گیربکس هلیکال رادمان بالاتری نسبت به گیربکس حلزونی دارد.
کاربردهای مختلف گیربکس شافت مستقیم در صنعت
استحکام و مقاومت بالای انواع گیربکس هلیکال سبب شده تا در صنایع سنگین مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع در صنایعی که تعویض و تعمیر گیربکس کار هزینه بری است به طور کلی گیربکس شافت مستقیم پیشنهاد بهتری خواهد بود. به دلیل قابلیت نصب آسان انواع الکتروموتور روی این گیربکس ها میتوان گفت که در صنایع مختلف کاربرد دارند. این گیربکس ها در صنعت آب و فاضلاب مورد استفاده قرار میگیرند. همینطور این گیربکس ها برای صنایع غذایی و نوشیدنی نیز مناسب هستند.
این گیربکس ها در صنایع داروسازی و بسته بندی مورد توجه قرار گرفته است. همینطور صنایع فولاد و سیمان نیز این گیربکس ها را مورد استفاده قرار میدهند. انواع گیربکس هلیکال در صنایع کاشی و سرامیک و همینطور صنایع مربوط به میکسرها و تینکر ها نیز مورد استفاده قرار میگیرند. در صنعت دریایی و کشاورزی و همینطور در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این گیربکس ها برای نوارهای نقاله نیز مناسب هستند. گیربکسهای شافت مستقیم در بخش های مختلف صنعت کاربرد متنوعی دارد. البته که قیمت بالای این گیربکس ها سبب شده تا حدودی در انتخاب آن دقت صورت بگیرد.
گیربکس هلیکال در صنایع
کاربرد انواع گیربکس هلیکال در صنایع زیر عبارت است از:
صنایع کود سازی، صنایع چاپ و صنایع خاکی، صنایع فولاد، نورد، نیرو و صنایع بندری و دریایی، صنایع نساجی، صنایع پلاستیک، صنایع غذایی، نوار نقاله، آسانسور، دمنده، کمپرسور، صنایع نفت و برش. آسیاب قند و شکر، صنعت آب و فاضلاب، صنعت سیمان، میکسر، تیکنر، بچینگ، صنایع داروسازی،
انواع گیربکس شافت مستقیم یا هلیکال
داشتن اطلاعات کامل در مورد انواع گیربکس هلیکال سبب میشود تا طرز کار این دستگاه برای شما مشخص تر باشد. به طور کلی انواع گیربکس هلیکال به 4 دسته اصلی تقسیم میشوند.
- گیربکس هلیکال یک طبقه یا چند طبقه (تک استیج یا چند استیج)
- گیربکس هلیکال پایه دار یا گیربکس فلنج دار
- گیربکس هلیکال پایه و فلنج
- گیربکس هلیکال به همراه گلدانی خروجی
- گیربکس های هلیکال هالو شافت
- گیربکس شافت مستقیم دوسر شافت
- گیربکس هلیکال مرکب
در ادامه به شرح تک تک انواع گیربکس هلیکال می پردازیم:
گیربکس شافت مستقیم تک استیج
گیربکس هلیکال تک استیج که گاه با عنوان یک طبقه نیز شناخته میشود، چرخش شافت خروجی در جهت مختلف محور ورودی است. البته وقتی مرحله بعدی کار آغاز شود چرخش به صورت برعکس خواهد بود. این گیربکس ها ساده هستند اما بسیار قوی عمل میکنند. گیربکس های هلیکال معمولاً برای پمپ ها و دمنده ها مناسب هستند و دورهای خروجی بالا را پوشش میدهند در صورتی که فضای محیط محدود میباشد. قابلیت انتقال گشتاور از 36 تا 830 نیوتنمتر را دارا است.
از سوی دیگر گیربکس شافت مستقیم دو استیج و سه استیج نیز وجود دارد که معمولاً با تغییر در وضعیت طولی چرخدنده بررسی میشوند.
گیربکس شافت مستقیم دو استیج
در گیربکس های هلیکال دو استیج، جهت چرخش شافت خروجی با شافت ورودی یکسان است. در گیربکس هلیکال دو استیج، از دو مرحله (دو پله – دو استیج) برای کاهش دنده مابین شافت ورودی و خروجی بکار گرفته میشود.گیربکس شافت مستقیم دو مرحله ای قوی و کاملا بی صدا هستند و توانایی خنثی سازی نیروهای رانش را دارا میباشند.
گیربکس شافت مستقیم سه استیج
در گیربکس هلیگال چند استیج از ترکیب یکایک چرخدنده ها نسبت تبدیل های بسیار بالا بدست میآید. برای مثال: نسبت انتقال 100:1 با استفاده از نسبت های تکی 5:1 و 4:1 به دست میآید.
گیربکس هلیکال پایه دار یا فلنج دار
دسته بعدی از گیربکس هلیکال به صورت پایه دار و فلنج دار شناخته میشود. مدل های پایدار مخصوص نصب در وضعیت افقی هستند و پایه های به کار رفته برای این گیربکس ها یک تکه با پوسته اصلی است. گیربکس فلنج دار نیز وجود دارد که به شکل استاندارد برای نصب در حالت عمودی استفاده میشود. فلنجی که برای این گیربکس ها استفاده میشود معمولاً مشابه با پوسته اصلی است. فلنج استفاده شده در این نوع گیربکس ها از نوع B5 و یا B14 است.
گیربکس هلیکال پایه و فلنج دار
نوع سوم از گیربکس هلیکال دارای پایه و فلنج به شکل همزمان هستند یعنی برای نصب در وضعیت عمودی و افقی مشکلی نخواهند داشت. وقتی از این گیربکس ها در وضعیت افقی استفاده میشود فلنج ها نقش فیکس کننده را ایفا میکنند.
گیربکس شافت مستقیم دوسر شافت
در صورتی که صنعت به شکلی باشد که نیاز به سطح خروجی گشتاور بالا و کارایی گسترده تر باشد میبایست از گیربکس های دو سر شافت استفاده شود. این گیربکس ها با حداقل صدا همراه هستند و کنترل دقیقی روی سرعت و گشتاور دیده میشود. در واقع کنترل به صورت دو خروجی شافت از دو سمت در نظر گرفته میشود.
گیربکس هلیکال مرکب
در صورتی که دو گیربکس شافت مستقیم بزرگ و کوچک با هم به صورت ترکیبی استفاده شوند، مدل مرکب ایجاد میشود. گیربکس کوچک وظیفه راه اندازی سامانه را دارد و گیربکس بزرگ تر وظیفه تغیر سرعت و توان گشتاور را انجام میدهد. این گیربکس ها روی نوار نقاله ها و کاتترها و همینطور در تجهیزات سیلوهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. این گیربکس ها برای صنایع کاغذ سازی مناسب هستند.
گیربکس های هلیکال هالو شافت
کوپل آسان در این گیربکسها سبب شده تا در صنایع مختلف در لیست پرکاربردترین قرار بگیرند. البته که وجود هالو شافت در این گیربکس ها سبب میشود تا کوپل شدن با الکتروموتورهای مختلف بدون مشکل صورت بگیرد. این روند سبب میشود که تعمیر و نگهداری برای الکتروگیربکس ها آسانتر باشد.
نحوه انتخاب انواع گیربکس هلیکال
در انتخاب انواع گیربکس هلیکال میبایست یک سری موارد را به شکل اصولی مدنظر قرار دهید. در ابتدا نیاز است که دور ورودی موتور را بسنجید. میبایست دور خروجی موتور مورد نیاز را مشخص کنید. توان ورودی موتور بسیار مهم بوده و باید ارزیابی شود. میزان گشتاور خروجی مورد نیاز نیز اهمیت زیادی دارد. در نهایت نسبت تبدیل بخش مهمی از در انتخاب گیربکس هلیکال محسوب میشود. از سوی دیگر ابعاد و فرم و فضای کاری نیز میبایست مورد توجه قرار بگیرد. اینکه گیربکس شافت مستقیم به صورت تک فلنج یا چند فلنج باشد بستگی به موقعیت کاری شما دارد. پایه دار بودن این گیربکس ها نیز حائز اهمیت است. در مورد نوع گیربکس نیاز است ساختار آن را بررسی کنید. از یاد نبرید که این گیربکس ها بر اساس مدل بندی که دارند میتوانند قیمت های متنوعی را شامل شوند.
انتخاب گیربکس شافت مستقیم میبایست به شکلی باشد که در هزینه نگهداری و تعمیر صرفه جویی صورت بگیرد. ضریب تبدیل دنده برای گیربکسهای هلیکال بسیار پر اهمیت هستند و مقدار آن میبایست پایین باشد.
ساختمان مارپیچی که برای این گیربکسها در نظر گرفته میشود بخش مهمی اصول اجرایی شافت مستقیم محسوب میشود. چرخ دنده ها معمولاً از نوع ساده هستند اما پروفیل های موربی را شامل میشوند که در انتخاب آن باید دقت شود. این وسیله در توان های بالاتر و دورهای بالا نیز مورد استفاده قرار میگیرند و میبایست نحوه اتصال اجزای مختلف آن نیز بررسی کرده است.
این گیربکس ها در سبک های متنوعی عرضه میشوند و قیمت گذاری آنها نیز معمولاً متنوع است. دقت کنید که برندی که انتخاب میکنید از نظر کیفیت میبایست تضمین شده باشد.
نحوه نصب گیربکس شافت مستقیم
موتور گیربکس شافت مستقیم را میتوان به روش های M1 تا M6، B3 B6 B7 B8همانگونه که در تصویر زیر نشان داده شده است، نصب نمود.
کاتالوگ گیربکس هلیکال شافت مستقیم
برای دریافت کاتالوگ گیربکس هلیکال شافت مستقیم و همچنین استعلم قیمت خرید گیربکس هلیکال با کارشناسان گیربکس فرامکانیک به صورت رایگان در تماس باشید.
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Bauer
- کاتالوگ گیربکس هلیکال SEW
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Yilmaz
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Bonfiglioli
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Motovario
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Transtecno
- کاتالوگ گیربکس هلیکال SITI
- کاتالوگ گیربکس هلیکال رهنما
- کاتالوگ گیربکس هلیکال پارس
- کاتالوگ گیربکس هلیکال ایران
- کاتالوگ گیربکس هلیکال رضایت
- کاتالوگ گیربکس هلیکال شریف
- کاتالوگ گیربکس هلیکال IMAK
- کاتالوگ گیربکس هلیکال PC
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Lenze
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Nord
- کاتالوگ گیربکس هلیکال STM
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Varvel
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Motive
- کاتالوگ گیربکس هلیکال Oztekfen
- کاتالوگ گیربکس سهند سری SN
- کاتالوگ گیربکس هلیکال AMG
تعمیر و نگهداری گیربکس هلیکال
گیربکس هلیکال نیز مانند گیربکس های دیگر نیا به مراقبت و نگهداری دارد. نیاز است که این گیربکس ها توسط تیم متخصص کنترل شود. این روند سبب میشود تا جلوی ضررهای مالی جلوگیری شود. مهمترین عامل در نگهداری گیربکس هلیکال روانکاری و سطح روغن است. سطح روغن برای این گیربکس ها میبایست به صورت دوره ای بررسی شود.
در واقع با مرور زمان از خاصیت روانکاری روغن کاسته میشود و در نهایت کارایی کاهش مییابد. دقت کنید که گیربکس ها معمولاً نباید دچار آسیب شوند. در صورت شنیده شدن صداهای غیر معمول و یا لرزش شدید میبایست بیرینگ ها چک شده و گاه تعویض شود. در صورتی که مشکل از چرخ دنده ها باشد نیاز به تعویض آنها خواهد بود.
نشت روغن از دیگر مواردی است که برای گیربکس شافت مستقیم دیده میشود. نشت روغن سبب خرابی واشر و سیل های آب بند میشود و در نهایت بهترین تاثیر را خواهد گذاشت. در صورتی که الکتروموتور در حال کار کردن باشد، شافت خروجی چرخش استانداردی نداشته باشد یعنی دستگاه به درستی کار نمیکند و در نهایت نیاز به تعمیر دارد.
نیاز است هر شش ماه یک بار وضعیت روغن بررسی شود. هر سه سال یک بار میبایست روغن ها تعویض شود. در صورتی که گیربکس شافت مستقیم سایز کوچک باشد نیازی به تعویض روغن در طول کارکرد آن نخواهد بود. این گیربکس ها بر اساس مدلی که دارند از نظر تعمیر و نگهداری متفاوت خواهند بود. بررسی ها اینطور نشان میدهد که گیربکس هلیکال میبایست پس از دوره کاری طولانی مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و شرایط ارزیابی شود.
قیمت گیربکس هلیکال
برندهای مختلف و متنوع در سراسر جهان اقدام به تولید گیربکسهای هلیکال میکنند. از برندهای معروف تولیدکننده گیربکس هلیکال، میتوان به شرکتهای خارجی اس ای دبلیو SEW، بونفیلیولی، بائر، ترنستکنو TransTecno، ایلماز Yilmaz و… اشاره کرد. از تولید کننده های گیربکس هلیکال ایرانی میتوان به شاکرین، پارس، شریف پیشرو و… نام برد.
قیمت گیربکس های هلیکال تابع عوامل گسترده است. از جنس پوسته، جنس چرخدنده گرفته تا عوامل دیگه ای مانند برند آب بند مصرفی و یاتاقان ها در تعیین قیمت گیربکس صنعتی تاثیرگذار است.
برای استعلام قیمت گیربکس شافت مستقیم و قیمت گیربکس هلیکال در مدلها و برند های مختلف میتوانید از لیست زیر اقدام کنید:
- قیمت موتور گیربکس هلیکال SEW
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Yilmaz
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Bauer
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Bonfiglioli
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Motovario
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Trantecno
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم SITI
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم رهنما
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم پارس
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم ایران
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم رضایت
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم شریف
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم IMAK
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم PC
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Lenze
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Nord
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم STM
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Varvel
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Motive
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم Oztekfen
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم SN
- قیمت موتور گیربکس شافت مستقیم AMG
جمعبندی
همانطور که در طول مقاله اشاره شد عملکرد گیربکس شافت مستقیم به نسبت سایر گیربکس ها قوی تر است اما روغن کاری این گیربکس ها سبب میشود تا دوام بیشتری داشته باشند و یک محصول بی نظیر محسوب شوند. دقت کنید که روند روغن کاری برای این گیربکس ها متنوع بوده و بر اساس ساختار مختلفی ارزیابی میشود. یک موضوع مهم دیگر این است که قطعات متحرکی در این گیربکس ها وجود دارد میبایست به صورت دوره ای بازدید شوند. برنامه ریزی دقیق برای این گیربکس ها سبب میشود که یکی از بهترین انتخاب ها محسوب شوند. انواع گیربکسهای هلیکال را میتوانید برای صنایع مختلف مورد استفاده قرار دهید. حساسیت بالای کار با این گیربکس سبب شده تا نیاز به تیم متخصص باشد.
البته که قطعات این گیربکس ها نیز در طول زمان متفاوت بوده و بر اساس سبک و مدلی که دارند درجه بندی میشوند. این گیربکس ها را میتوان به واسطه سرویس دوره ای با بیشترین سطح راندمان مورد استفاده قرار داد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوره های آموزشی مرتبط
انطباقات
طراحی و تحلیل سازه های جوشکاری در سالیدورکس
12 پروژه کاربردی در نرم افزار آدامز (Adams)
آموزش کتیا مقدماتی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
0
پاسخ نظر
سلام، ممنون از مطالب غنی و دقیق الکتروگیربکس هلیکال با توان موتور ۲ کیلوات و دور خروجی گیربکس ۶۰۰ دور و گشتاور خروجی ۵۰۰ نیوتن نیاز دارم. چیزی موجود دارید؟
سلام. تنوع گیربکس های هلیکال مجموعه گسترده است. برایدریافت راهنمیی بیشتر با کارشناسن مجموعه به شماره تماس 09100047330 تماس برقرار کنید. ممنون از شما