گیربکس آسانسوری
موتور گیربکس آسانسوری چیست؟
امروزه جابهجایی توسط آسانسور به یک اصل اساسی و جزو نیازهای اساسی تبدیل گشته است. فرقی نمیکند که آسانسور مسکونی باشد تجاری یا باری یا صنعتی، برای حرکت نرم و پیوسته برای عملیات بالابردن و پایین آوردن کابین، نیازمند یک قطعه اصلی بنام موتور گیربکس آسانسوری دارند.
قلب تپنده تمامی تجهیزات الکترومکانیکی، موتور آنها میباشد. عملکرد صحیح آسانسور به عنوان یک سیستم پیشرفته الکترونیکی بستگی به نوع موتور آن دارد. تمامی عملکرد آسانسور به نوع کیفیت موتور آن بستگی دارد و هنگام خرید باید به مشخصات و ویژگی های آن دقت شود. موتور آسانسور (elevator motor gearbox) با تبدیل انرژی برق دریافتی به مکانیکی باعث حرکت آسانسور میشود. تمامی عملکردهای آسانسور به خصوص حرکت آن توسط موتور آسانسور انجام میگردد. موتور آسانسور در مدل های مختلفی تولید میشود و هر کدام از آنها قابلیت و کارکردهای مختص به خود را دارند.
وجود درایو های AC با سرعتهای گوناگون، استفاده و کاربرد آسانسورهای مسکونی و تجاری را افزایش داده، در حالی نفوذ ماشین های بالابر AC گسترش یافته که اطمینان از عملکرد، کاهش خطرات و افزایش بازدهی از نتیاج آنها بشمار میرود. از گیربکس آسانسوری با عناوین دیگری نظیر موتور آسانسور نیز یاد میشود. در این مقاله به بررسی موتور گیربکس آسانسوری و قیمت موتور آسانسور و انواع برندها و تفاوت آنها با همدیگر میپردازیم.
موتور گیربکس آسانسوری
موتور گیربکس از اصلی ترین قطعات آسانسور است و وظیفه جابجایی (عملیات بالابردن و پایین آوردن) کابین را برعهده دارد. تامین نیروی جابهجایی کابین توسط موتور آسانسور انجام میپذیرد. موتور گیربکس آسانسور به همراه تجهیزات دیگری مانند ترمز الکتریکی و پولی یا فلکه گیربکس عملیات بالابردن و پایین آوردن کابین آسانسور را انجام میدهند. موتورهای گیربکسی دارای کیفیت و هماهنگی بالایی هستند و بین تولید توان و مصرف توان آنها تعادل و هماهنگی وجود دارد. استفاده از موتورهای گیربکسی در آسانسورها در عملکرد بهتر آنها موثر بوده و بهترین نوع موتور برای آسانسور، موتور گیربکسی میباشد. در ادامه درباره انواع موتورهای گیربکس آسانسوری و نحوه عملکرد آنها بیشتر توضیح میدهیم.
مشخصات فنی موتور گیربکس آسانسوری چیست؟
هسته و عناصر اصلی تشکیل دهنده یک اسانسور یا بالابر؛ موتور، گیربکس و کابین آن میباشد. بطور کلی میتوان گفت که تمامی موتور گیربکسهای آسانسوری دارای پولی چند ردیفه هستند که کابل سیم بکسل بر روی انها نصب میشوند و با دوران و چرخش خود باعث جابهجایی و حرکت وزنه های تعادل میشوند که این امر موجب حرکت کابین آسانسور میگردد. البته ناگفته نماند که موتورهای گیربکسی در آسانسورها، خود به دو دسته تقسیم میشوند. موتور های گیربکس دار و گیرلس (بدون گیربکس). الکتروگیربکسهای آسانسوری نیز با توجه به نوع کارکرد و درایو راه انداز در جریان مولد AC به صورت تک سرعته و دو سرعته توزیع میگردند.
اجزای موتور آسانسور
- الکتروموتور
- گیربکس
- فلکه یا پولی گیربکس
- ترمز الکتریکی
انواع موتور گیربکس آسانسوری
توجه کنید که انواع برند موتور گیربکس آسانسور به شرح زیر قابل دسترس هستند.
- موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی ایتالیا
- موتور گیربکس آسانسور ایتالیایی سیکور (Sicor)
- موتور گیربکس آسانسوری مونتاناری M50
- موتور گیربکس آسانسور ایتالیایی ایتال (Ital)
- موتور گیربکس آسانسور ترکیه ای جم (GEM)
- موتور گیربکس آسانسور ایتالیایی الکمپ (ELECOMP)
- موتور گیربکس آسانسور اسپانیایی شیندلر (Schindler)
- موتور گیربکس آسانسور آلمانی تیسن (Thyssen)
- موتور گیربکس آسانسور چینی تورین
- موتور گیربکس آسانسور ترکیه ای مونتانا (Montana)
- موتور گیربکس آسانسوری بهران
- موتور گیربکس آسانسوری یاران
- موتور گیربکس آسانسوری پریمو
- موتور گیربکس آسانسوری MGT
- موتور گیربکس آسانسور مونتاناری
- موتور گیربکس آسانسور فیا
انواع موتور آسانسور
بصورت جامه موتور آسانسورها را در دو نوع کلی تقسیم بندی میکنیم:
- موتور آسانسور گیربکس دار
- موتور آسانسور گیرلس یا بدون گیربکس
وظیفه اصلی و حیاتی موتور آسانسور، کشیدن و رهاسازی وزنه های تعادلی متصل با سیم بکسل برای جابهجایی کابین است. این هماهنگی بین وزنه های تعادلی و کابین دقیقا از مکانیزم عملکردی پولی و قرقره و یا الاکلنگ بهره گرفته است. مزیت این مکانیزم این است که از موتور الکتریکی نیروی زیادی طلب نمیکند.
- موتور آسانسور گیربکس دار : موتور AC با گیربکس برای کاهش دور و افزایش توان توسط کوپلینگ جفت و کوپل میشوند. موتور آسانسور گیربکسدار به دو دستهی، دو سرعته و تک سرعته تقسیم میشوند که تفاوت این دو نوع در نحوه راه افتادن و استارت آسانسور و نحوه ایستادن و ترمز آن است.
- موتور آسانسور بدون گیربکس : نوعی از موتورها که قدرت لازم و سرعت پایین حرکتی را برای آسانسور به صورت مستقیم فراهم میکنند. در این نوع از آسانسور ها نیروی موتور مستقیما به روتور فلکه متصل میشود و گیربکس واسط میان آنها نیست. برای آسانسور های سریع این نوع از موتورآسانسورها پیشنهاد میشود چون با حذف گیربکس سرعت عملکرد آسانسور بیشتر گردیده ولی قیمت بشدت افزایش مییابد.
موتورهای الکتریکی گیربکس دار
در آسانسورهای قدیمی تر برای تامین نیروی محرکه از موتورهایی که جریان مستقیم داشتند استفاده میشد. بعد از گذشت زمان و با جایگزین شدن جریان برق متناوب به جای جریان مستقیم تمامی موتورهای آسانسور برای تامین نیروی محرکه مجهز به جریان برق متناوب شدند. موتورهای الکتریکی با سرعت چرخش بالا و گشتاور تولیدی پایین برای بلند کردن اجسام سنگین مناسب نمیباشند به همین دلیل برای افزایش گشتاور و توان موتور بر روی قسمت خروجی موتور گیربکس نصب میشود.
به وسیله ای که از چند چرخ دنده تشکیل شده، گیربکس گفته میشود و قرار گرفتن آن بر روی خروجی موتورهای الکتریکی باعث افزایش قدرت موتور میشود. چرخ دنده ها در سایزهای مختلفی وجود دارند و قرارگیری آنها بر روی خروجی گیربکس باعث افزایش سرعت چرخش شفت شده و قدرت قسمت خروجی موتور نسبت به بخش ورودی بیشتر میشود.
ضریب تبدیل، مشخصه اصلی برای شناخت سرعت چرخش شفت خروجی گیربکس میباشد. عملکرد سرعت و قدرت در گیربکس ها به این صورت است که هر گاه سرعت کم شد قدرت زیاد میشود و برعکس.
موتورهای الکتریکی گیربکس دار در دو نوع تک سرعته و دو سرعته تولید میشوند و هر کدام از آنها مشخصات مخصوصی دارند.
موتورهای گیربکس دار تک سرعته
موتورهای گیربکس دار تک سرعته دارای یک دسته سیم پیچ بوده و در حالت عادی زمانی که روشن میشوند با یک سرعت کار میکنند. با استفاده از کنترل کننده هایی مانند، ولتاژ، فرکانس و اینورتر میتوان این مدل از موتورها را کنترل کرد. در واقع کنترل کننده ها به تنظیم سرعت موتور در مقدارهای مختلف میپردازند.
شروع حرکت در موتورهای آسانسوری که گیربکس دارند به صورت ملایم و آهسته است و شتاب گیری در آنها بسیار مناسب و دقیق اتفاق میافتد. موتورهای گیربکس دار با استفاده از کنترل کننده کار میکنند جریان برق در آنها به صورت آنی رخ نمیدهد به همین دلیل قطعات آنها تا مدت های زیادی سالم میمانند.
موتورهای گیربکس دار دو سرعته
این موتورهای الکتریکی برخلاف موتورهای گیربکس دار تک سرعته دارای دو دسته سیم پیچ هستند. از نظر فنی تعداد دور سیم پیچ ها در موتورهای دو سرعته متفاوت میباشد و با وجود این دو دسته سیم پیچ راه اندازی موتور در دو سرعت انجام میشود. در اکثر آسانسورهای قدیمی این موتور گیربکس دار قرار داشت و راه اندازی آنها توسط تابلوهای فرمان رله و کنتاکتوری انجام میشد. عملکرد این موتورها به این صورت است که با وصل شدن آنی برق حرکت آسانسور با سرعت زیادی آغاز و با رسیدن به نقطه توقف سرعت پایین آسانسور آغاز میشود.
از معایب بزرگ این نوع موتور میتوان به اذیت شدن سرنشینان آسانسور در لحظه شتاب گیری، آسیب رسیدن به موتور در زمان وصل شدن آنی برق و افت لحظه ای ولتاژ برق ساختمان به دلیل جریان لحظه ای زیاد موتور اشاره کرد.
موتورهای الکتریکی گیرلس
به موتورهایی که در قسمت خروجی آنها برای افزایش سرعت و قدرت گیربکس قرار ندارد موتور الکتریکی گیرلس گفته میشود. نحوه طراحی این موتورها به این صورت است که فلکه کششی آسانسور به صورت مستقیم به شفت خروجی دستگاه متصل است.
استفاده از موتورهای گیربکس دار برا سازه هایی که ارتفاع زیادی دارند و سرعت جابجایی آنها پایین است مناسب نیست و به این دلیل در چنین شرایطی موتورهای بدون گیربکس یا گیرلس بکار گرفته میشوند. موتورهای بدون گیربکس هم برای راه اندازی نیاز به سیستم کنترل کننده ولتاژ و فرکانس دارند. به صورت کلی آسانسورهایی که با این موتور کار میکنند با استفاده از حرکت شفت و فلکه سیم بکسل شروع به حرکت در میآیند. حرکت دادن کابین با این موتور نیاز به انرژی پایین تری دارد و سرعت حرکت و توقف کابین بسیار ملایم تر اتفاق میافتد. موتورهای بدون گیربکس در دسته اصلی موتورهای گیرلس بشکه ای و موتورهای گیرلس دیسکی تولید میشوند.
موتورهای گیرلس بشکهای یا درامی
موتورهای گیرلس بشکه ای برای آسانسورهایی که فاقد موتورخانه هستند استفاده میشود. از مشخصات کلی این موتورها میتوان به ابعاد کوچک، قیمت مناسب نسبت به موتور گیرلس دیسکی، کنترل آسان توسط تابلو فرمان و کار کردن بدون نیاز به فن خنک کننده اشاره کرد. موتورهای گیرلس بشکهای به دلیل وزن کمی که دارند قابل نصب در درون چاه آسانسور میباشند.
موتورهای گیرلس دیسکی یا تخت
تکنولوژی ساخت موتورهای گیرلس دیسکی متفاوت بوده و عرض آنها کم میباشد به همین دلیل فضای زیادی را اشغال نمیکنند. زمانی که قطب های موتور زیاد باشند و قطر فلکه کششی هم بزرگ باشد حرکت بسیار نرم و ملایمی انجام میشود.
کاربرد موتور گیربکس آسانسوری
از موتورهای گیربکسی در پمپ ها، خودروها، هواپیماها، ماشین تراش ها، هلیکوپترها و کشتی ها هم استفاده میشود. در همه دستگاه هایی که میزان سرعت گشتاور موضوع بسیار مهمی است و افزایش و کاهش آن نیاز به تنظیم شدن دارد از موتورهای گیربکسی تک سرعته استفاده میشود. تنظیم سرعت گشتاور در یک یا چند مرحله در موتورهای گیربکسی وجود دارد به همین دلیل از آنها در موارد مختلف استفاده میشود.
وجود تنوع سرعت در بعضی از دستگاه ها و ماشین آلات از موارد ضروری محسوب میشود. افزایش و کاهش سرعت دورانی در خودروها در سربالایی ها توسط گیربکس انجام میشود. گیربکس های موجود در خودروها از نوع چند سرعته و یا دو سرعته هستند که سرعت لازم را برای خودرو فراهم میکنند. در بعضی از آسانسور از گیربکس های دو سرعته برای شروع حرکت و توقف کابین بکار گرفته میشود.
قیمت گیربکس آسانسور
موتور از مهمترین اجزای آسانسور است و در مدل های مختلفی طراحی و تولید میشود. میزان توان و طراحی موتورهای آسانسور با هم فرق میکنند و بهتر است برای خرید با توجه به نیاز با کیفیت ترین مدل آن انتخاب شود. بسیاری از تولید کننده های ایرانی و خارجی مشغول به تولید موتورهای آسانسور در مدل های مختلف هستند. هر کدام از موتورهای ایرانی و خارجی مشخصات و اطلاعات دقیقی دارند و برای خرید بهترین مدل و برند آنها لازم است تا اطلاعات کافی در رابطه با هر کدام از برندها داشته باشید.
موتورهای گیربکس آسانسوری که در ایران تولید میشوند هم کیفیت مطلوبی دارند و هم قیمت آنها نسبت به برندهای خارجی به صرفه تر میباشد. به دلیل نوسانات نرخ ارز و افزایش تورم موتورهای آسانسور خارجی موجود در کشور قیمت بالایی دارند. برای خرید موتور آسانسور علاوه بر در نظر گرفتن کیفیت باید به نیاز سازه و توان مورد نیاز آن دقت شود.
موتور گیربکس آلبرتو ساسی
کمپانی آلبرتو ساسی از برندهای معتبر ایتالیایی است که به صورت تخصصی به تولید تجهیزات آسانسور میپردازد. تمامی محصولات تولید شده با این برند دارای کیفیت بسیار فوق العاده ای هستند. موتور گیربکس آسانسوری که با این برند تولید میشوند دارای قطعات بسیار با کیفیت بوده و راندمان و طول عمر بالایی دارند. به دلیل ویژگی های منحصر به فرد موتور گیربکس آسانسوری ساسی این محصول طرفداران زیادی دارد و در بین نصابان آسانسور از برندهای محبوب محسوب میشود.
موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی MODY، موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی LEO، موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسیTORO، موتور گیربکس آسانسوری آلبرتو ساسی MF48 و موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی MF84 از انواع مدل های آسانسور آلبرتو ساسی هستند.
1- موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی MODY:
از این موتور گیربکس آلبرتو ساسی در ساختمان هایی که ارتفاع متوسطی دارند و ظرفیت تعداد نفرات آنها محدود است استفاده میشود. به دلیل تنوع و کیفیت بالای موتورهای این کمپانی از آنها در اکثر پروژه های مسکونی، اداری و تجاری بکار گرفته میشود.
2- موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی LEO:
این موتور گیربکس آسانسوری به دلیل کیفیت و طراحی بی نظیری که دارد جزو پر فروش ترین و محبوب ترین مدل های موتور آسانسوری آلبرتو ساسی است. کیفیت بالای قطعات و استفاده از تکنولوژی روز باعث دوام زیاد این موتور شده است.
3- موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی TORO :
این موتور با تحمل بالا مناسب آسانسور اماکن تجاری است که ظرفیت های سنگین جابجا میکنند. توجه شود که موتور گیربکس آسانسوری آلبرتوساسیTORO دارای قطعات با کیفیت و مقاوم میباشد و مطابق با استاندارد بین المللی تولید شده است.
موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی MF48 :
از این موتور گیربکس آسانسوری برای اماکن و ساختمان هایی که ارتفاع متوسطی دارند و برای تحمل وزن مشخصی طراحی شده اند مورد استفاده قرار میگیرد.
موتور گیربکس آسانسور آلبرتو ساسی MF84:
درصد بالایی از تجهیزات با کیفیت مربوط به آسانسور از برندهای ایتالیایی هستند و مرغوب ترین موتورهای گیربکس مربوط به کمپانی آلبرتوساسی ایتالیا میباشد. از موتور گیربکس آسانسوری آلبرتو ساسی MF84 برای پروژه هایی با ارتفاع زیاد و ظرفیت های سنگین استفاده میشود.
تمامی تجهیزات آسانسوری که در این کمپانی تولید میشوند در طول سال ها دچار تغییرات شده و مهندسین این شرکت محصولات این برند را مطابق با تکنولوژی روز دنیا طراحی و تولید میکنند. امکانات محصولات برند آلبرتو ساسی با توجه به نیاز استفاده کنندگان و خواسته آنها در نظر گرفته میشود و در نهایت محصولی با امکانات پیشرفته و کیفیت مطلوب تولید میشود. جدیدترین موتور گیربکس آسانسوری با برند آلبرتو ساسی در ظرفیت های 6 تا 21 نفره و با حداکثر سرعت 2 متر بر ثانیه به بسیاری از بازارهای دنیا عرضه میشود.
شما میتوانید برای دانلود کاتالوگ موتور گیربکس آسانسوری آلبرتو ساسی (ITALY ALBERTO SASSI) از این لینک اقدام فرمایید.
موتور آسانسور یونیک
با توجهذموتور آسانسور یونیک در شرکت ایمن موتور فرشباف تولید شده و جدیدترین محصول این شرکت محسوب میشود. به دلیل کیفیت بالا و ویژگی های مطلوب موتور آسانسور یونیک این برند جزو برندهای محبوب داخلی قرار گرفته است. موتور آسانسور یونیک دارای حرکت نرم بوده و میزان لرزش و صدا در آن بسیار کم میباشد. موتور آسانسور یونیک با داشتن ظرفیت 6 نفره و حرکت آهسته از دیگر برندهای پرطرفدار و با کیفیت موتور آسانسور میباشد. قیمت موتورهای آسانسور یونیک مناسب بوده و محصولات این برند دارای خدمات پس از فروش میباشند.
موتور آسانسور جزو جدیدترین و متفاوت ترین محصولات تولید شده در شرکت ایمن موتور فرشباف است که ویژگی ها و مزایای مثبت بسیاری دارد. از ویژگی های مثبت موتور آسانسور یونیک میتوان به مواردی مانند، مطابق بودن با شرایط کشور، حرکت نرم و آهسته، لرزش بسیار کم، 2700 کیلوگرم توان تحمل، وجود روغن در محفظه گیربکس به صورت دائمی و بدون نیاز به تعویض و قابل نصب به دو صورت افقی و ایستایی اشاره کرد.
قیمت موتور آسانسور
با توجه به عواملی مانند تغییرات نرخ دلار و سیاست های دولت در واردات کالا قیمت موتور گیربکس آسانسوری در بازارهای داخلی ثابت نبوده و در طول سال دچار تغییر میشود. علاوه بر موارد گفته شده موتورهای آسانسور در کارخانه های تولید کننده بر اساس نحوه طراحی و کیفیت مواد اولیه مشخص میشوند.
عوامل مهمی که بر قیمت خام موتورهای آسانسور موثر هستند شامل، جنس الکتروموتورها، بکارگیری بوش یا بلبرینگ و میزان چدن بکار رفته در موتور میباشند.
تفاوت موتور آسانسور گیربکس و گیرلس
دنده ای و یا بدون دنده بودن موتورهای آسانسور مهم ترین تفاوت میان آنها میباشد. چرخ و موتور الکتریکی در آسانسورهای دنده ای در قسمت ماشین آلات واقع در بالای چاه آسانسور قرار میگیرد. در آسانسورهای بدون دنده چرخ به صورت مستقیم به کابین اتصال پیدا میکند و نیازی به وجود ماشین آلات در آنها نمیباشد. به دلیل عدم وجود ماشین آلات در آسانسورهای بدون دنده به آنها آسانسورهای بدون اتاق هم گفته میشود.
یکی دیگر از تفاوت های میان موتورهای گیربکس آسانسوری و موتورهای گیرلس اندازه و ابعاد آنها است. موتورهای گیرلس به دلیل عدم وجود دنده بسیار کوچکتر از موتورهای گیربکس هستند. کوچکتر بودن ابعاد موتورهای گیرلس در میزان مصرف برق هم موثر بوده و این موتورها انرژی کمتری مصرف میکنند. هر چه اندازه موتور کوچکتر باشد قطعات موجود در آن هم ابعاد کوچکتری دارند. میزان انرژی که موتورهای گیربکس برای استارت کار خود نیاز دارند حدود 3 برابر بیشتر از میزان انرژی است که موتورهای گیرلس برای شروع کار مصرف میکنند.
به طور کلی دور موتور موتورهای گیرلس 150 و موتورهای گیربکس 1500 است به همین دلیل موتورهای گیرلس هنگام کار کردن صدای بسیار کمی تولید میکنند.
زمانی که حجم ترافیک کاری افزایش مییابد موتور گیربکس آسانسوری داغ شده و سنسورهای دما برای خنک کردن موتور آن را غیرفعال میکنند و در این مدت استفاده از آسانسور غیرممکن میشود. موتورهای گیرلس برخلاف موتورهای گیربکس این قابلیت را دارند که طولانی مدت کار کنند بدون اینکه داغ و یا غیرفعال شوند.
موتورهای گیرلس نیازی به روغن کاری و یا تعویض روغن به صورت دوره ای ندارند اما در موتورهای گیربکس لازم است تا به صورت مرتب روغن کاری انجام شود.
جدول انتخاب موتور آسانسور
از آسانسور در مکانی خاص برای کارکردی استاندارد و عملکرد عالی استفاده میکنیم. آسانسورها برحسب مکانی که مورد استفاده میگیریم دارای ساختار و عملکرد متفاوتی هستند. قطعا در طراحی و استفاده اسانسور نفربر با باری تفاوت های ساختاری لحاظ میکنیم. بناربراین اولین شرط در انتخاب موتور گیربکس اسانسوری داشتن اطلاعات کافی پیرامون عملکردی و محیطی است.
سرعت حرکت آسانسور یکی از ویژگی های تعیین کننده انتخاب آن است. آسانسور دارای سرعت ثابت و یکنواخت است مگر در مواقع شروع به حرکت و زمان های توقف و ایستادن. این سرعت دائمی را موتور تعیین میکند و نحوه محاسبه توان مورد نیاز آسانسور برای به حرکت در آمدن و تاثیر موتور گیربکس در آن عاملی مهم در جهت سرعت و کنترل این سرعت میباشد. برای تعیین روش استاندارد در جهت تعیین توان و انتخاب موتور آسانسور از فرمول سرعت دورانی ضرب در گشتاور خروجی بدست میآید. البته ناگفته نماند که سرعت را میتوانید بر حسب طبقات ساختمان از جدول زیر انتخاب کنید.
جدول انتخاب بهترین موتور گیربکس آسانسوری | |
طبقات ساختمان | سرعت جابهجایی |
ساختمان های تا 5 طبقه | سرعت حداقل 0.1 و حداکثر 0.5 متر بر ثانیه |
ساختمان های 6 تا 8 طبقه | حداقل 0.6 و حداکثر 0.7 متر بر ثانیه |
ساختمان های 9 تا 12 طبقه | حداقل 1 و حداکثر 1.5 متر بر ثانیه |
ساختمان های 13 تا 20 طبقه | حداقل 1.6 و حداکثر 1.9 متر بر ثانیه |
ساختمان های 21 تا 25 طبقه | حداقل 2 و حداکثر 2.4 متر بر ثانیه |
ساختمان های 26 تا 30 طبقه | حداقل 2.5 و حداکثر 3 متر بر ثانیه |
تعمیرات موتور گیربکس آسانسور
موتور آسانسور در دو نوع گیربکسی و گیرلسی تولید میشود و این قطعه جزو اصلی ترین اجزا آسانسور است. با توجه به نیاز و در نظر گرفتن مواردی مانند قیمت و توان موتورها یکی از مدل های آنها انتخاب میشوند. ترمز الکتریکی، موتور الکتریکی، گیربکس و فلکه گیربکس از دیگر قطعات مهم آسانسور هستند که خراب شدن هر کدام از آنها عملکرد کلی آسانسور را مختل میکند.
زمانی که علت خرابی موتور آسانسور درست تشخیص داده شود تعمیر آن در کوتاه ترین زمان و به ساده ترین روش ممکن انجام میشود. به دلیل اهمیت زیاد موتور آسانسور در زمان خرابی باید حتما یک متخصص ماهر آن را بررسی و تعمیر کند.
موتور گیربکس آسانسوری قطعه ای مهم و پرکاربرد است که عمده خرابی آن مربوط به ایراد در بخش حلزونی و بلبرینگ میباشد. زمانی که آسانسور دچار استپ های ناگهانی میشود و یا وقتی ضربه شدیدی به آن وارد شود گیربکس از موتور جدا میگردد. خرابی در هر قسمت از آسانسور باید توسط فردی متخصص در این زمینه بررسی و تعمیر شود.
هنگام نصب آسانسور باید تمامی استانداردهای لازم در نظر گرفته شود تا آسانسور طولانی مدت عملکرد خوبی داشته باشد و دچار خرابی نشود.
دیدگاهتان را بنویسید